• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Meşal, Mescid-i Aksa İçin Öfke Devrimi Gerçekleştirilmesini İstedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, Mescid-i Aksa'ya destek için öfke devrimi gerçekleştirilmesi çağrısında bulunarak, Mescid-i Aksa'nın zaman ve mekân bakımından ikiye bölünmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Dün akşam (7 Eylül Pazartesi) Katar'ın başkenti Doha'da düzenlediği basın toplantısında Filistin'deki krizden çıkış konusunda görüşünü de paylaşan Meşal, Filistin Ulusal Konseyi toplantısının ertelenmesini, ulusal diyalog görüşmelerinin başlamasını, birleşik komuta çerçevesinin toplanmasını, Filistin Parlamentosu'nun aktif hale getirilmesini ve birlik hükümeti kurulmasını istedi.

Basın toplantısında Mescid-i Aksa'yı bekleyen tehlikelere ve Filistin sahasında yaşananlara değinen Meşal, işgal yönetiminin Mescid-i Aksa'yı fiili olarak zaman ve mekân bakımından bölmeye başladığını söyledi. Hamas lideri, Kudüs halkını Mescid-i Aksa için seferber olmaya çağırırken, işgalciye karşı direnişin her türlüsüyle karşı koymaya davet etti.

Mescid-i Aksa'yı savunması için direnişin elinin serbest bırakılması gerektiğine değinen Meşal, Fetih Hareketi'ne de seslenerek, "Mescid-i Aksa için birlik olmazsak ne için birlik olacağız?" diye sordu.

Yahudi yerleşimcilerin evlerini yaktığı şehit anne Riham Devabişe'nin posteri önünde konuşan Meşal, "Filistin halkının ve Müslümanların öfkesini sınamaya kalkışmayın" dedi.

Mescid-i Aksa'da baskınlara karşı nöbet tutanlara selamlarını gönderen Meşal, Devabişe ailesine de başsağlığı diledi.

Meşal, Gazze Şeridi'ndeki ateşkesin kalıcı hale getirilmesi konusuna da değinerek, görüşmelerin herhangi bir sonuca ulaşma

Filistin Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir