• DOLAR 32.517
  • EURO 34.592
  • ALTIN 2502.16
  • ...

Adana ve Mersin’i kapsayan, “Kapalı Sergi ve Uygulamalı Tarım Alanı”  projesini hayata geçiren Çukurova Tarım Fuarı’nın, 16-20 Eylül tarihleri arasında ÇUKOBİRLİK’te gerçekleştirileceği bildirildi.

ÇUKOBİRLİK’in 22 bin metrekare kapalı, 5 bin metrekare açık sergileme alanı ve 80 dönüm uygulama tarlasına sahip olduğu belirtilirken ilk kez bir fuara ev sahipliği yapacağı kaydedildi.

Organizasyonla ilgili ELKA Fuarcılık tarafından yapılan açıklamada, ÇUKOBİRLİK’in 1940 yılından bu yana 10 ili kapsayan bir bölgede 34 kooperatifi ile yaklaşık 36 bin üretici ortağına hizmet verdiğine dikkat çekildi.

ÇUKOBİRLİK’in 16 – 20 Eylül tarihleri arasında bölgenin en büyük tarım fuarına ev sahipliği yapacağı ifade edilirken organizasyon için hazırlıklarını tamamlandığı bildirildi.

Fuarı 50 bin çiftçinin ziyaret etmesi bekleniyor

Fuar için hazırlanan uygulama tarlasında değişik tarım ürünlerinin ekimin gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, “Fuarın ilk gününden son gününe kadar başta traktörler olmak üzere, pek çok tarım alet, ekipman ve mekanizasyonun çalışma şekilleri 80 dönüm uygulama tarlasında ziyaretçilere sergilenecek. KOSGEB tarafından da desteklenen Çukurova Tarım Fuarı’na 250 firmanın ve özellikle Adana ve Mersin başta olmak üzere Türkiye’nin her bölgesinden 50 bin çiftçinin ziyaret etmesini bekliyoruz.” denildi. (İLKHA)