• DOLAR 32.605
  • EURO 34.787
  • ALTIN 2415.56
  • ...
İnsafsızlık sınırı aştı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İkinci Dünya Savaşından bu yana dünyanın en büyük mülteci krizlerinden biri yaşanırken, ortaya çıkan görüntüler yürek yakmaya devam ediyor. Avrupa'ya girmek için zorlu yolculuğa çıkan çoğunluğunun Suriyelilerden oluştuğu mültecilerin arasında kadın ve çocuk sayısı oldukça fazla.

Tel örgütün ardından tekmeledi
Mülteci krizinin tırmandığı şu günlerde, Macaristan'ın sınırına dikenli tel ördürmesi tepki toplamıştı. Diğer Avrupa ülkelerinin "Ülkemize almayalım ama para verelim" mesajı da büyük tepkiye yol açmıştı. Danimarka sınırında, tel örgülerin altından geçmeye çalışan bir kız çocuğunun Danimarka polisi tarafından tekmelenmesi ise bugüne damgasını vurdu.

Danimarka mülteci gelmesin diye ilan verdi
Danimarka, dün Suriyeli sığınmacıların ülkeye gelmesini önlemek için Lübnan gazetelerine İngilizce ve Arapça ilanlar verdiğini duyurdu. İlanlarda, sığınmacılara yapılan sosyal yardımların yarıya indirildiği, ülkede geçici oturum alanların ilk yıl için ailelerini yanlarına aldıramayacağı, süresiz oturum iznine ancak beş yıl sonunda başvurulabileceği, süresiz oturuma başvuranların Danca konuşması ve anlaması gerektiği, iltica talebi reddedilenlerin kısa süre içinde sınır dışı edileceği ve sınır dışı işlemlerini hızlandırmak için özel bir merkez kurulduğu belirtildi.

Muhalifler tepkili: Danimarka sorumluluk almıyor
Danimarka'nın Radikal Sol Partisi Lideri Morten Östergaard, hükümetin sığınmacı krizinde yeterli sorumluluk almadığını savundu.

Danimarka'nın resmi ajansı Ritzau'nun haberine göre, Östergaard, ülkesinin sığınmacılar konusunda tıpkı Almanya gibi üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. Başbakan Lars Lökke Rasmussen'e daha fazla sorumluluk alma çağrısında bulunan Östergaard, "Danimarka hükümeti, sığınmacı krizinde yeterli sorumluluk almıyor. Almanya'nın yaptığı 'Çözümdür' diyemeyiz. Almanya da zaten böyle demiyor ancak bu, Merkel'den krizin bütün Avrupa'nın ortak problemi olduğuna ve hiçbir ülkenin kendi başına hareket etmemesine dair yeni bir sinyal" diye konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir