• DOLAR 32.594
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2495.612
  • ...
Toz taşınımına dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin kuzeybatı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Samsun, Ordu, Çorum, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; öğleden sonra Kastamonu ve Sinop çevreleri ile Samsun'un kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Toz Taşınımı Uyarısı: Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Doğu Anadolu'nun güney kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor. Yetkililer, görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, ulaşımda aksama gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerinde azalacağı, güney, iç ve doğu kesimlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile yurdun güneydoğu kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerinden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Batı Karadeniz'in batısı ile Kıyı Ege'de kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin doğusu, Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinin, öğleden sonra bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu, öğleden sonra Manisa, Uşak, Afyonkarahisar ve Kütahya çevreleri ile İzmir'in kuzey ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor. Doğu Akdeniz'de toz taşınımı bekleniyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzeybatı kesimlerinin parçalı bulutlu, öğleden sonra Ankara, Eskişehir, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde kıyı kesimlerinin, öğleden sonra bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Kastamonu ve Sinop çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu, Samsun, Ordu ve Çorum çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Samsun'un kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güney kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

Güney Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.

Bazı illerde hava

İstanbul: Çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak yağışlı 22/25

Ankara: Çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak yağışlı 15/32

İzmir: Parçalı bulutlu 22/30

Adana: Az bulutlu ve açık –sıcak 24/40

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık –sıcak 21/37

Batman: Az bulutlu ve açık –sıcak 19/39

Van: Parçalı bulutlu  12/28 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir