• DOLAR 32.52
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2421.461
  • ...
PKK`lılar Cizre`de ambulansa taradı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cizre`den Silopi`ye gelen seyir halindeki  ambulansa PKK`lılar tarafından Yafes Mahallesinden ateş açıldı. Aracın sağ alt çamurluğuna isabet eden kurşunun, araçta hasta olmaması olası bir yaralanmayı ve ölmeyi önledi.

Edinilen bilye göre, hayalet şehri andıran Cizre ilçesinin hakim tepe ve noktaları, akrep, kirpi, ve landlardan oluşan araçların üç yüzer metre aralıklarla teyakkuz halinde olduğu öğrenilirken giriş ve çıkıştaki tepelere tankların konuşlandırıldığı öğrenildi.

İki doktor iki anestezi uzmanı ve iki hemşirin görev yaptığı Cizre Devlet Hastanesinin, dün gece PKK`lılar tarafından Yafes Mahallesine bakan tarafta, bir inşaattan yoğun bir şekilde ateş altına alındığı belirtilirken, hastaneye polis ve doğan bebeklerin dışında hasta bakılmadığı belirtildi.

Ayrıca ilçede olası yaralanmalarda, PKK`lıların eczanelerden ilaç temin etmelerinin önlenmesi amacıyla, eczane önlerinde polislerin nöbet tuttuğu belirtildi.

Sık sık elektrik kesintilerin yaşandığı ilçede sağlıklı iletişim sağlanamadığı, mahalle aralarında  sadece fırıncıların çalıştığı ve önlerinde de uzun kuyrukların oluştuğu öğrenildi.

Öte yanda Silopi`den Cizre`deki sokağa çıkma eylemini protesto etmek için yola çıkan bir gruba, polisin müdahale edip geri gönderdiği öğrenildi.

Polis telsizlerinden edinilen bilgiye göre mahalle aralarındaki PKK`lıların kendi aralarında yaptığı konuşmalar sonucunda  30`un üstünde ölü ve bir o kadar da yaralı olduğu belirtildi.

Öte yandan Şırnak Valiliği tarafından 4 Eylül Cuma günü ilan edilen ve ikinci bir emre kadar devam edeceği bildirilen sokağa çıkma yasağının yaşandığı Cizre'de, çatışmalarda yaralananların sayısı giderek artıyor.

İlçede çatışmalardan yaralananların sayısı tam olarak bilinmez iken şu ana kadar sekiz kişi hastaneye kaldırılmış, diğer yaralılar ise evlerde tedavi edilmeye çalışılıyor. (İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir