• DOLAR 32.37
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2325.463
  • ...
Çadırkent dışında kalan Suriyeliler kayıt altına alınacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında yapılan toplantıda, İl Göç İdaresi Müdürlüğü uzmanlarınca geçici koruma kapsamında Adıyaman`da ve ilçelerinde ikamet eden Suriyeli sığınmacılara yönelik bir sunum yapıldı.  

Sunumda, Çadırkent dışında Adıyaman merkez ve ilçeleri ile köylerine yerleşerek   yaşamını sürdüren Suriyeli sığınmacıların sorunları ve bu sorunlara getirilecek çözümler ve öneriler gündeme getirildi.

Yapılan sunumda, geçici koruma kapsamındaki Suriyelilerin bulundukları ilden başka bir ile izin belgesi olmadan ayrılmalarının önüne geçilerek, kayıtsız olanlar kayıt altına alınacak ve kayıt merkezlerine götürülecek.

Buna göre, Acil Sağlık hizmetleri hariç olmak üzere, kayıt işlemlerini tamamlamayan Suriyelilere sağlık, eğitim, sosyal yardım gibi hizmetler de verilmeyecek. Ayrıca, sokaklarda dilencilik yaptıkları tespit edilen Suriyeli çocuklar, sokaklardan alınacak ve ailelerine teslim edilerek uyarılacak. Uyarılara rağmen çocuklar dilencilik faaliyetlerine devam ederlerse, güvenlik kuvvetlerince aileleriyle birlikte kamplara gönderilecek.

Vali Demirtaş tarafından görüş ve önerilerin alındığı toplantı, karşılıklı değerlendirmelerin ve bazı kararların alınması ile sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir