• DOLAR 32.562
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2430.275
  • ...
Muhtarlardan `seçmen listelerini kontrol edin` uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mahalle muhtarları tarafından Yüksek Seçim Kurulundan (YSK) teslim alınan seçmen listeleri, 2 Eylül 2015 tarihinden itibaren muhtarlık bürolarında askıya çıktı.

Bağlı bulundukları muhtarlık bürolarına gelen halk, listelere bakarak hangi okulda ve hangi sandıkta oy kullanacaklarını öğrenebilecek.

Seçmenlerin isimlerinin yazılı olduğu listelerin 10 Eylül`e kadar askıda kalacağı belirtilirken, muhtarlardan seçmenlere yönelik uyarı geldi.

Diyarbakır`ın merkez Sur ilçesinde Cevat Paşa Mahallesi Muhtarı Abdullah Babrak, seçmenlerin oy kullanırken sıkıntı yaşamamaları için seçmen listelerini kontrol etmelerini istedi.

Seçmenlerin, oy kullanma bilgilerini YSK`nın resmi internet sitesinden de öğrenebileceklerini belirten Babrak, “Vatandaş, muhtarlıklarda seçmen listelerine bakmazsa, bilgileriyle YSK sitesinden bakabilirler. Bu sayede sandık numarası ve oy kullanacakları okulları öğrenecekler. Ama biz, vatandaşların her halükarda buraya gelmelerini tavsiye ediyoruz. Bundan sonra oy pusulaları gelecek. Vatandaşlar gelip muhtarlıklardan alabilecekler.” dedi.    (Hamza Adiyaman - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir