• DOLAR 32.322
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2282.01
  • ...
Davutoğlu: Çatışmalar bu sabaha kadar sürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hakkâri`nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde 16 askerin hayatını kaybettiği, 6 askerin de yaralandığı mayınlı saldırıyla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu açıklamalarda bulundu.

Ahmet Davutoğlu Çankaya Köşkü'nde düzenlediği açıklamada, hayatını kaybeden askerlerin tümüne ulaşıldığını ve bulundukları yerden tahliye edildiklerini söyledi.

Davutoğlu, "Güvenlik birimlerimiz bugün itibarıyla sabahleyin özel komando birlikleri ve özel kuvvetlerle de takviye edilerek, derin vadide bulunan karayolu üzerindeki alanı kontrol altına almış ve dünkü çatışmalarda şehit düşen kahraman askerlerimize ulaşmış ve tahliye etmiştir. Dün gerçekleşen operasyonlar, 2 Eylül'de başlamış ve 2 Eylül'den itibaren Yüksekova ve civarındaki kırsal kesimde terör örgütünün yuvalandığı mevzilere dönük olarak çok kapsamlı bir operasyon yürütülmüştür. Burada hedef açıktır. Türkiye'nin her bir köşesinde, her santimetrekaresinde kamu düzeninin ve meşru emniyet güçlerinin hâkimiyetini tesis etmektir.” dedi.

7 Haziran seçimlerinin ardından, bilinçli bir şekilde dışarıdan ve içeriden kimi odakların desteklediği eş zamanlı saldırılarla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Davutoğlu, şunları söyledi: “24 Temmuz'dan bu yana bütün güvenlik birimlerimize Türkiye'nin neresinde olursa olsun ve hangi şer mihraktan beslenirse beslensin terör örgütlerinin tümüyle tasfiyesi için kuvvetli bir siyasi iradeyle talimat verilmiştir.

Siyasi partilere de çağrıda bulunan Davutoğlu, “Ülkemizin huzuru ve birliği için bütün partileri, teröre karşı omuz omuza vermeye ve aynı dili kullanmaya davet ediyorum.” diye konuştu.
Davutoğlu, "Demokrasiden hiçbir şekilde taviz vermeden, demokratik hukuk devletinin kurallarını ve gereklerini her zaman en iyi şekilde yerine getirerek, terörle mücadelede kararlı bir şekilde yürümeye devam edeceğiz.
" dedi.

1 Kasım'daki seçimin hukuki şartlar içinde yapılacağını belirten Davutoğlu, şu ifadelerde bulundu: “1 Kasım'da Türkiye'de modern, çağdaş, demokratik bir ülkede bir seçim nasıl oluyorsa o şekilde olacak şartları oluşturmaya kararlıyız. Terörle mücadeleye devam edeceğiz, ama 1 Kasım'da da seçim normal, hukuki, demokratik şartlar içinde yapılacak.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir