• DOLAR 32.577
  • EURO 34.946
  • ALTIN 2426.426
  • ...
Batman`daki Suriyeliler Türkçe öğreniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık 4 yıldır ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak Batman`a sığınan Suriyeli mülteciler, gittikleri yerlerde sorunlarını rahatça dile getirmek, bir işe yerleşebilmek ve yabancılık çekmemek için kendilerini yazdırdıkları kurslarda Türkçe öğreniyorlar.

Batman`da faaliyet gösteren Suriye Muhacirler Derneği ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Suriye Muhacirler Derneğinde Türkçe eğitim gören Suriyelilere, yaklaşık 3 ay gördükleri eğitimin ardından kurs bitirme belgesi veriliyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Suriye Muhacirler Derneği Başkanı Nimet Kaçmaz, Suriyelilerin haftada 2 gün olmak üzere saat 18.00 ile 21.00 arasında Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen bir hoca tarafından Türkçe eğitim aldıklarını belirtti.

Şu an itibariyle 20 Suriyelinin eğitim gördüğünü dile getiren Kaçmaz, bu kursu vermelerindeki amacın, Suriyelilerin gittikleri yerlerde zorlanmadan Türkçe konuşarak sorunlarını ve isteklerini rahatça dile getirmeleri olduğunu söyledi.

Yaklaşık 30 Suriyelinin Türkçe öğrenerek belge aldığını vurgulayan Kaçmaz, “Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman`a sığınan Suriyeli kardeşlerimiz, Türkçe öğrenmek için bize müracaatta bulunuyor. Biz de yapmış olduğumuz protokol gereği bu Suriyeli kardeşlerimize Türkçe eğitim veriyoruz. Suriyeliler, burada Türkçe öğreniyor ve yazabiliyor. Suriyeliler gittikleri resmi kurumlarda Türkçe bilmediği için çok sıkıntı yaşıyor. Burada kurs görenler resmi yerlere gittikleri zaman bu sefer zorlanmadan rahatça varsa sıkıntısını dile getirebilecek. Burada eğitim gören Suriyelilere, kurs bitimin ardından belge veriyoruz.” dedi.

Türkçe öğrenme kursuna gelen Suriyeliler de, kurs sayesinde Türkçe öğreneceklerini ifade ederek, artık rahatça gittikleri yerlerde sorunlarını dile getirebileceklerini dile getirdiler.     (M.Fatih Akgül - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir