• DOLAR 32.36
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.158
  • ...
Hamas`tan Batı Şeria`daki direnişçilere çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimcilerin, Nablus kentinin Duma beldesinde kundakladığı evde çıkan yangında ölen 18 aylık Ali Devabişe'nin annesi Riham Devabişe'nin de hayatını kaybetmesinin ardından Hamas, "Yahudi yerleşimcileri caydırıcı eylemler yapma" çağrısında bulundu.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Oğlunun ve eşinin ardından Riham Devabişe'nin de hayatını kaybetmesi, Yahudi yerleşimcilerin bu aileye karşı işlediği suçun boyutunu bir kez daha gözler önüne seriyor" denildi.

Yahudi yerleşimcilerin işlediği suçlara tepki gösterilen açıklamada, "Uluslararası toplumun tavrına güvenme ve siyasi yönden hareket etme, İsraillilerin ve yerleşimcilerin işlediği suçlar karşısında Filistin halkını korumada artık yeterli olmuyor. Bu durum, Batı Şeria'nın bizatihi harekete geçmesini gerektiriyor. Batı Şeria'daki direnişçilere, Yahudi yerleşimcileri caydıracak, onları yola getirecek eylemler yapma çağrısında bulunuyoruz" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Batı Şeria'da direniş, içinde bulunulan durumu değiştirmek için işgalcilerle doğrudan çatışma aşamasına gelmekten kaçınmayacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimcilerin, temmuz ayı sonunda Nablus kentinin Duma beldesinde Filistinlilere ait evi ateşe vermesi sonucu Ali Devabişe adlı 18 aylık bebek hayatını kaybetmiş, anne, baba ve ve 4 yaşındaki diğer çocukları ağır yaralanmıştı.

Filistin ve uluslararası toplumda büyük infiale yol açan saldırının ardından hastanede tedavi gören baba Saad Devabişe geçen ay yaşamını yitirmiş, annesi Riham Devabişe'nin de dün gece tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir