• DOLAR 32.443
  • EURO 35.668
  • ALTIN 2323.14
  • ...
‘Helal Denetçi Eğitimi` yapılan sınav ile son buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GİMDES merkezinde, 26 katılımcıyla 4 gündür devam eden  ‘Helal Sertifikalı Denetçi Eğitimi`  bugün yapılan sınav ile sona erdi.

 

Eğitimin 3. Gününde, Gıda mühendisi Hayreddin İşbili,r gıda katkı maddelerinin kaynak yönünden helal sertifika sistemi için riskleri konusunu anlattıktan sonra Kimyager Abdulhamid Aksel, numune alımında dikkat edilmesi gereken hususları teker teker gösterdikten sonra bunların muhafazasını katılımcılara sundu.

Öğleden sonraki ikinci oturumda ise Yüksek Kimya Mühendisi Murat Sayın, kozmetik ve temizlik ürünlerinde  helal sertifikalandırma açısından riskleri anlattı.

Eğitimin son gününde ise Başdenetçi Ahmet Tunç Cengiz`in, GİMDES kesim standardını anlattıktan sonra Gıda Mühendisi Ali Kaygısız sertifikalandırma sürecinin ilerleyişi hakkında detaylı bilgi vererek   yol haritasının önemini katılımcılara aktardı.

4 günlük eğitimin ardından bugün saat 10:00 ‘da GİMDES` in merkezine yapılan sınav ile eğitim son bulmuş oldu. Sınavın ardından katılımcılara helal sertifikalı çiğköfte ikram edildi. (M. Zeki Aygur-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir