• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
13 bin sığınmacı Almanya`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Macaristan'da hafta başndan beri bekletilen binlerce sığınmacı, trenle Almanya'nın Münih şehrine geldi. Avusturya'nın başkenti Viyana üzerinden Münih'e hareket eden sığınmacıları taşıyan trenler de şehre vardı.

Münih`te çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan sığınmacılara 150 kişilik ekip destek oluyor. Tren garında bekleyen bir grup, sığınmacıları alkışlarla  karşıladı ve yanlarında getirdikleri yardım malzemelerini hediye etti. Gelen sığınmacılar ardından otobüslerle Almanya'nın farklı şehirlerine yerleştirilmek üzere yola çıktı.
13 bin sığınmacı Almanya`da

Almanya Federal Polisi, hafta sonunda Almanya'ya gelen sığınmacı sayısının 13 bin olduğunu açıkladı.

28 yaşındaki Enes isimli Suriyeli bir sığınmacı, 20 günlük zorlu bir yolculuğunun ardından arkadaşları ve akrabalarıyla Almanya'ya geldiklerini söyledi. Suriye'de mimar olduğunu dile getiren Enes, Hamburg'a yerleşerek hayatını burada devam ettirmek istediğini söyledi.

Avusturya Demiryolları, sadece cumartesi günü Macaristan'dan gelen yaklaşık 11 bin kişiyi Almanya'ya taşıdıklarını açıkladı. Avusturyalı yetkililer bugün de yaklaşık 10 bin sığınmacının Almanya'ya varacağını tahmin ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir