• DOLAR 32.582
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2489.134
  • ...
Uluslararası tarihi ipek yolu bugünlerde ıssız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son günlerde Şırnak`ın Cizre ilesi ile Mardin`in Nusaybin ilçesinde meydana gelen olaylar ve yol kapatmalardan dolayı Kızıltepe ilçe merkezinden geçen uluslararası tarihi ipek yolu bomboş görünüyor.

Günde binlerce TIR`ın geçiş yaptığı tarihi ipek yolunda bugünlerde sadece küçük araçların geçtiği görülüyor. Bu durumdan TIR şoförlerinin yanı sıra en çok etkilenenler arasında yol üzerinde bulunan esnaflar bulunuyor. İş yapamaz hale esnaflar, olayların bir an önce sonlandırılmasını istiyor.

 “Günde binlerce aracın geçiş yaptığı yol bomboş”

Bir an önce olayların son bulmasını isteyen esnaflardan Süleyman Aygün, “Benim lastik tamiri dükkânım var. Burası tarihi ipek yoldur. Buradan günde binlerce araç geçiyordu. Şu anda bomboş hiç bir iş yok, bütün esnaf durmuş vaziyette, günde 5-10 araç ya geçiyor ya geçmiyor.” dedi.

“Kanla beslenen kişilere artık yeter diyoruz.”

Çıkan olaylardan dolayı insanların göç ettiğine dikkat çeken esnaflardan Ali kanık ise, “Ben market işletiyorum, eskiden buradan binlerce araç geçiyordu şimdi çıkan olaylardan dolayı bomboş, araç geçmiyor. Çıkan olaylar yüzünden işimiz kötüdür. Cizre ve Nusaybin`de şu an yollar kapalıdır. Artık yeter bu kan dursun, insanların ölmesini istemiyoruz. Sadece iş nedeniyle değil bir insan bir dünyaya bedeldir. Biz ekmeğimizin derdindeyiz. Bir insan öldüğünde içimiz yanıyor. Artık yeter diyoruz, biz barışan yanayız. Şimdi insanlar göç ediyor kanla beslenen kişiler artık onlara da yeter diyoruz. Hiçbir anne ağlamasın.” temennisinde bulundu.

“Kendi memleketimizde can güvenliğimiz yok”

İsmini vermek istemeyen bir TIR şoförü ise, “Arabam yüklü, Irak`a gidecektim gidemiyorum. Nusaybin ve Cizre`de yollar kapalı can güvenliğimiz yok. Çocuklarımızın ekmeğinin derdindeyiz. Bakıyoruz sürekli araçlar yakılıyor ve halk zarar görüyor. Biz Kürt değil miyiz? Gaziantep`ten bu tarafa giriş yaptığımızda can güvenliğimiz yok. Kendi memleketimizde can güvenliğimiz yok. Bir bakıyorsun yolda ellinde molotof seni tehdit ediyor. İnsan kendi topraklarında tehdit ediliyorsa gerisini siz düşünün. Batıya gittiğimizde daha çok can güvenliğimiz yok. Kimseye derdini anlatamıyorsun. İnşallah bir an önce bu olaylar son bulur biz de rahatlıkla çocuklarımızın rızkını temin ederiz.” diye dert yandı.   (Mehmet Aslan - İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir