• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyarbakır`da polise ikinci saldırı: 3 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Sur ilçesinde 2 polisin hayatını kaybettiği saldırı sonrası valilik tarafından sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Sokağa çıkma yasağında sonra PKK`li gruplar ve polis arasında çatışmalar devam ediyor.

Öğle saatlerinde Fatihpaşa Mahallesi Yıkıkkaya sokakta polise ikinci bir saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 polisin yaralandığı belirtildi.

Sokağa çıkma yasağı ilan edilen ilçe girişleri zırhlı araçlarla araç girişine kapatılırken, kimi yerlerde hendek kapatmak için bekletilen zırhlı iş makinaları dikkat çekti.

Sokağa çıkma yasağına rağmen ara sokaklarda grup halinde bekleyenlerin olduğu gözlendi. Polis sokakta bekleyen PKK yandaşlarının dağılması için uyarıda bulunduğu esnada ara sokaklarda polise ateş açıldı. Polisin Toplumsal Müdahale Aracı (TOMA) ile müdahale ettiği PKK yandaşları cami avlusuna ve ara sokaklara dağıldı.

Sık sık silah seslerinin yükseldiği Sur ilçesinde çok sayıda ambulansın polis eşliğinde çıktığı gözden kaçmadı.

İlçenin İskenderpaşa Mahallesi dışındaki bütün bölgelerinde silah sesleri geliyor. Polisin, sokak aralarına kurulan bombalı tuzakları imha etmeye çalıştığı öğrenildi.

Silahlı ve roketli grupların olduğu belirtilen mahallelere yönelik operasyonlarda helikopterlerin de havadan destek verdiği görüldü.  (İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir