• DOLAR 32.371
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2325.83
  • ...
Cizre`de çatışmalar devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Şırnak`ın Cizre ilçesinde yaşanan çatışmalar dün akşam saatlerinde yeniden şiddetlenerek devam etti. İddialara göre Nur Mahallesinde yaşanan çatışmalarda iki kişi daha öldürüldü ve ölenlerin cesetleri dün akşamdan beri Anıt sokakta bulunan camide bekletiliyor.

Şırnak Valiliği tarafından 4 Eylül Cuma günü ilan ettiği ve ikinci bir emre kadar devam edeceğini bildirdiği sokağa çıkma yasağının yaşandığı Cizre'de çatışmalar dün akşam saatlerinde yüzlerce zırhlı araçtan oluşan polis ekiplerinin Nur Mahallesine operasyon düzenlemesi ile sabahın erken saatlerine kadar devam etti.

Sabaha kadar devam eden çatışmalarda şiddetli patlamalar yaşandı

Çatışmalar sırasında art arda şiddetli patlamaların yaşandığı mahallede, polis PKK'lilerin yoğun olarak bulundukları Kurami Caddesine girerek çatıştı. Çatışmalarda 2 kişinin öldüğü ve cesetlerinin Anıt sokakta bulunan camide bekletildiği belirtiliyor.

Cudi Mahallesinde de çatışmaların yaşandığı görülürken, çatışmalar sırasında PKK`lilerin mahalledeki evlerin kapılarını vurarak ve megafonlarla anonslar yaparak halkı dışarıya çıkarmaya çalıştıkları gözlendi.

Sokaklara döşenen mayın ve patlayıcılar imha ediliyor

Nur Mahallesine yapılan operasyonlar sırasında sokak ve caddelere döşenen mayın ve  el yapımı patlayıcılar imha edildi.

Cizre'ye giriş çıkış yapılamazken, ilçenin giriş ve çıkışlarını sağlayan yollara ve bütün hakim tepelere zırhlı araçlar ve tanklar yerleştirildiği görüldü.

İlçede devam eden operasyonlar öncesinden insansız hava araçlarının, ilçe üzerinde keşif uçuşu yaptığı görüldü. İlçede elektriklerin sık sık kesilmesi ve telefon hatlarının kesik olması nedeni ile sağlıklı bilgi  ve iletişim sağlanamıyor.  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir