• DOLAR 32.591
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2492.15
  • ...
Seyyid Bilal etkinlik programı açıklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seyyid Bilal ve Becirmanlılar Vakfı Yönetim Kurulu, her yıl eylül ayının ikinci haftasında gerçekleştirilen ‘Seyyid Bilal’i Anma ve Becirman’ etkinliklerinin tanıtım toplantısı için bir araya geldi.

Toplantıya; vakfın yönetim kurulu başkanı A.Mecit Aslan, Nusaybin Seyidler Dernek Başkanı Abdullah Öngün ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Seyyid Bilal ve Becirmanlılar Vakfı Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Genel Sekreter Emin Bulut, “10 Eylül Perşembe günü Seyyid Bilal ziyaretine gidiş ve tarihi Becirman köyümüzde mevlit verilecektir. Barış için toplu dua edilecektir. Aynı gün akşamında Becirman köyü ile Seyyid Bilal türbesinin tanıtım sinevizyon gösterimi yapılacaktır. Yine bu hafta içinde 13 Eylül Pazar günü bölgemizin ve ülkemizin önemli akademisyen, yazar ile kanaat önderlerinin katılacağı ‘Ortadoğu’da Barış ve Ehl-i Beytin Rolü’ başlığı ile bir konferans tertipliyoruz. 800 yıldır gerçekleşen bu tarihi ve anlamlı etkinliğimizi bu yıl Ortadoğu’da barışa ve kardeşliğe adıyoruz.” dedi.

Türkiye’deki çatışmaların ve Ortadoğu’da yaşanan yakıcı savaşların bir an önce son bulmasını istediklerini vurgulayan Bulut, “Kardeş kanının durması ümmetin harcı olan Ehl-i Beytin etrafında yeniden kardeşlik ve ortak aidiyet noktasında buluşmaya ve çatışmasızlık için çaba sarf etmemiz gerektiğini insani ve İslami bir görev biliyoruz.” ifadelerini kullandı.    (M.Fatih Akgül-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir