• DOLAR 32.334
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2294.885
  • ...
Gaziantep'te çölyak hastalarına glutensiz un yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Normal vatandaşlar gibi unlu mamulleri tüketemeyen çölyak hastaları için Gaziantep Şahinbey Belediyesi, 200 çölyak hastasına un yardımında bulunurken, un yardımının yanı sıra tatlı yiyemeyen hastalara glütensiz undan üretilmiş makarna, pasta, kek, kurabiye dağıtımı da yapıldı.

Şahinbey Belediyesi Başkan Yardımcısı Cuma Güzel, çölyak hastaları için uzun süredir glutensiz un dağıtımı yaptıklarını belirterek, “Çölyak hastaları için uzun süredir bu hizmeti sunuyoruz. Sadece un değil paketimizin içerisinde makarna, irmik gibi değişik gıda maddeleri de koyuyoruz. Ayrıca onlardan gelen talepleri de müdürlüğümüz dikkate alarak çalışmalar yürütülüyor. Şu an glutensiz undan yapılma pirinç için de bir çalışmamız var.” dedi.

Şahinbey Belediyesi Sosyal Market’e başvuru yapan ve glutensiz un yardımı alan vatandaşlar ise, “Metabolik rahatsızlık ve alerji reaksiyon sonucu başta buğday, yulaf, arpa ve çavdarda bulunan gluten adlı proteinden dolayı normal un tüketemiyoruz. Hastalığımızdan dolayı zorunlu olarak glutensiz un tüketiyoruz. Fakat çok pahalı kilosu dışarıda 27 TL olduğu için almakta zorluk çekiyoruz. Kişi başı 10 kilo glutensiz unu ücretsiz olarak sosyal markette alıyoruz. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.” dediler.     (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir