• DOLAR 32.512
  • EURO 34.566
  • ALTIN 2491.999
  • ...
"PKK 'bu bölge bizlere terk edildi' algısını oluşturdu"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son günlerde bölgede cereyan eden olayları değerlendirmek üzere AK Parti Genel Merkezi tarafından görevlendirilen bir heyet, geldiği Batman’da bir toplantı gerçekleştirdi.

Düzenlenen toplantıya; AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Ardahan Milletvekili  Orhan Atalay, Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Malatya Milletvekili  Nurettin Yaşar, Sinop Eski Milletvekili Mahmut Ersoy ve Batman AK Parti İl yönetimi katıldı.

Toplantın açılış konuşmasını Batman AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar yaptıktan sonra AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, son günlerde bölgede cereyan eden olaylarla ilgili değerlendirmeler yaptı.

“PKK kamuoyunda ‘bu bölge bizlere terk edildi’ algısını oluşturdu”

Çözüm sürecinde PKK’nin silah bırakması gerekirken tam tersinin yaşandığını belirten Yıldırım, “Çözüm sürecinde gerçekten bu bölgede rahatlık ve huzur olması, PKK’nın silah bırakması gerekiyordu. Ama tam tersi yaşandı. PKK halkı farklı bir yöne yönlendirdi. Kamuoyunda, ‘bu bölge bizlere terk edildi’ algısını oluşturdu. ‘Biz bu bölgede istediğimizi yaparız’ deyip sürekli süreci baltalamaya başladı. Yol kesip halkı öldürmeye başladı. PKK birçok insanımızı huzursuz ve tehdit etti. Sözde mahkemeler kurdu ve bu bölgenin inanlarını huzursuz edecek baskılar yaptı. Bununla birlikte çözüm süreci farklı bir yöne itildi ve bundan dolayı da halkımızdan gelen taleplere yaptığımız incelemelerde bu işin böyle gitmeyeceğini anladık. Hem devletimiz hem hükümetimiz bir karar aldı. Sınır ötesi ve şehir içerisinde operasyonlar başlatıldı.” dedi.

“Operasyonlar devam edecektir”

Başlatılan operasyonların devam edeceğini vurgulayan Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti: “Vatandaşımız ile terör örgütü kesinlikle ayırt edilmelidir. Vatandaşlarımızın malı, canı ve kanı bu devlete emanettir. Kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak ahlaki değerlerdedir. Yapılan bu operasyonlar kesiklikler terör örgütüne karşıdır. Terör örgütleri bu milletin malına, canına ve huzuruna kastetti. Bunlar PKK terör örgütü, paralel yapı, DHKPC örgütü ve DAİŞ örgütlerdir.  Bunlar bildiğiniz gibi DAİŞ’e sanki yardım ediyormuşuz gibi bir hava estirmeye başladılar.  Yalanlarıyla kamuoyunu aldattılar ve farklı yöne yönlendirdiler. Milletimiz bilsin ki terör örgütleri bitene kadar bu operasyonlar devam edecektir. Bundan sonra milletimiz huzursuz edilmeyecektir. ”

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım’ın konuşmasının ardından toplantı, basına kapalı bir şekilde devam etti. (M. Sait Çelik – İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir