• DOLAR 32.476
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2478.596
  • ...
GGC Başkanı Ay, güven tazeledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yönetim listesine onur kurulu eklenirken, federasyon delegesi sayısı da tekrar belirlendi. GGC Başkanı İbrahim Ay, kongrede yaptığı konuşmada birlik beraberlik mesajları verdi.

Başkan Ay konuşmasında, hedeflerinin mevki ve makam koltuğu arasına sığmayacak kadar büyük olduğunu ve basın camiasına hizmet etmekten büyük onur duyduklarını söyledi.

Divan başkanlığını Galip Ünlükara`nın yaptığı kongrenin katip üyeliğini Atilla Göker ve İbrahim Halil Aycan yaptı. Gündem maddelerinin görüşülüp oylandığı kongrede faaliyet raporu ve denetim raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

Diğer gündem maddesi olan tüzük değişikliğinde ise dernek organlarına onur kurulu eklendi ve üyelere Onur Kurulu`nun görev ve yetkileri okundu. Kongrede ayrıca, federasyon delegelerinin sayısı tüzükte yer alan şekliyle değiştirilerek yeniden oylandı. Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından oy kullanımına geçilen kongrede saat 17.00`da sandıklar açıldı.

231 üyesi bulunan GGC`nin kongresine 163 üye katıldığı kongrede 160 kişi oy kullandı. Gaziantep Ticaret Odası Konferans Salonu`nda yapılan kongreye yoğun bir katılım oldu. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından yapılan seçimde yönetim, denetim, onur kurulu ve federasyon delegelerinin yer aldığı liste oylandı.

Genel kurulda yönetim kurulu adına söz alan GGC Başkanı İbrahim Ay, GGC`nin 26 aylık faaliyetlerini anlattı. Basın camiasına birlik beraberlik mesajları veren Ay, toplu konut projesinin ön çalışmalarını da detaylı bir şekilde anlattı.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti`nin 1969 yılında kurulan bölgenin en güçlü basın örgütü olduğuna vurgu yapan Ay,“Yönetim kurulum ile birlikte bu önemli göreve ilk talip olduğumuzda, nasıl büyük bir sorumluluğu üstlendiğimizin farkındaydık. Her yönüyle gelişen Gaziantep`te, basın sektörünün de gelişmelere paralel bir şekilde, yeni bir vizyon kazanması için çok çalışmamız gerektiğini de biliyorduk. Bu nedenle ilk günden itibaren şeffaf, hesap verebilen, müşterek akıl ile hareket eden bir anlayışla,  kısa ve uzun vadeli plan ve projeler hazırladık. Sizlerin değerli oylarıyla devraldığımız cemiyetimizde, sözlerimizin birçoğunu hayata geçirmenin haklı gururunu, sizlere ve camiamıza hizmet etmenin onurunu yaşıyorum. Allah çok şükür ki; alnımız ak, başımız dik ve vicdanımız rahat olarak bugün karşınızdayım.”şeklinde konuştu.

Görev süresi boyunca yönetim olarak tüm üyelerin sevinçli ve hüzünlü günlerinde yanlarında olmaya özen gösterdiklerini belirten Ay, “Bizler biliyoruz ki, acılar paylaştıkça azalır, sevinçler paylaştıkça çoğalır. Bu anlayışla üyelerimizin iyi ve kötü günlerinde yanında olmaya büyük özen gösterdik. Son olarak Gaziantep Barosu ile yaptığımız protokolle, şiddette maruz kalan gazeteci arkadaşlarımıza ücretsiz avukatlık hizmeti verilmesini sağladık.”diye konuştu.

Göreve geldiklerinden bu yana üzerinde çalıştıkları en önemli konunun Gaziantep`te görev yapan basın çalışanlarının tamamını ev sahibi yapmak olduğunu vurgulayan Ay, bu kapsamdaki çalışmaları detayları ile anlattı.

Yerel basının güçlendirilmesi adına da çalışmalar yapmaya devam edeceklerin söyleyen Ay, “Ülkemiz ve kentimiz gerçekten önemli bir süreçten geçiyor. Yaşanan tüm gelişmeler özellikle ekonomik anlamda tüm kesimler gibi yerel basın kuruluşlarını da olumsuz etkiliyor. Yerelde gazete çıkartmak, TV, Radyo yayını yapmak artık ciddi maliyetleri de beraberinde getiriyor. Buna bağlı olarak ulusal basın kuruluşları gibi, ciddi bir reklam gelirimizin olmayışı işimizi daha da zorlaştırmakta. Hal böyle olunca çalışan arkadaşlarımızda hak ettikleri maaşları alamıyor. Yeni dönemdeki en önemli çalışmalarımızdan biriside yerel basının ulusal reklam pastasından aldığı payın yükseltilmesi olacaktır. Bu konuda titiz bir rapor hazırlayarak, Ankara`da ilgili kurumlara müracaatta bulunacağız.”dedi.

 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir