• DOLAR 32.507
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2423.52
  • ...
İlk mülteci kafilesi Almanya`ya ulaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mülteci taşıyan trenler dün gece Almanya'nın güneyindeki Bavyera Eyaletinin başkenti Münih'e vardı. İlk gelen trenlerde yaklaşık 400 mültecinin bulunduğu bildirildi. Macaristan polisi, Budapeşte'nin en büyük istasyonunda, mültecilerin batıya giden trenlere binmesine engel olmadı.

İlk gelen tren Rosenheim şehrinde Alman Federal Polisi tarafından durduruldu ve içindeki mültecilerden 190'ı, kayıtları yapılmak üzere askeri bir kışlaya götürüldü. 200 kadar mültecinin de Münih'e doğru yola devam etmesine izin verildi. Münih'e vardıklarında bu mülteciler de büyük bir salonda toplanarak, kayıt işlemlerine başlandı.

Münih merkes istasyonunda durumun sakin olduğu ve gelenlerin 'Thank you Germany', 'Teşekkür ederiz Almanya' ya da 'We love you, Germany', 'Seni seviyoruz Almanya' diye bağırdıkları bildirildi. Ayrıca merkez istasyona gelen halktan bazı kişiler de gelenlere gıda ve su dağıttı.

Polisin bildirdiğine göre gece yarısı Münih'e gelen mültecilerin doğrudan istasyonda kayıtları yapıldı ve otobüslere bindirilerek geçici barınaklara götürüldü. Münih polisi, bir gecede bu kadar çok mültecinin gelmesinin alışılmamış bir durum olduğunu belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir