• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yalçın, `Asıl sahile vuran buzlaşmış vicdanlardır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur-Sen Konfederasyonu`na bağlı Ulaştırma Memur-Sen Olağanüstü Genel Kurulu, Memur-Sen Genel Merkezi Mehmet Akif İnan Konferans Salonu`nda yapıldı.

Genel Kurulda bir konuşmaya yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, son günlerde yaşanan terör olaylarını lanetleyerek, özellikle Suriye`de yaşanan savaş sebebiyle yaşanan trajediye dikkat çekti.

Sahile vuran cansız bedenler vicdanların buzlaştığının göstergesi

Konuşmasında, iç savaş nedeniyle ülkesini terk etmek zorunda kalan ve 3 yaşındaki Suriyeli bebeğin cansız bedenin sahile vurması ile yaşanan bu trajedinin artık son haddine çıktığını belirten Yalçın, “Sahillere vuran çocukların cansız bedenleri, vicdanları harekete geçirmek için fazlasıyla yeter. Cansız bedenleri sahillere vuran çocuklar, vicdanların buzlaştığını, körleştiğini, sağırlaştığını ortaya koyan bir manzaradır. Batıyla ilgili Malcolm X`in, ‘beyaz adamın vicdanı olsaydı, sorumluluktan kurtulmak için söker atardı` sözünü BM`nin, AB`nin ve diğer dünya ülkelerinin yüzüne haykırmanın zamanı gelmiştir. O fotoğraf zihinlerde asla unutulmayacak bir yer edinmiştir. Vicdanlı insanların biran önce harekete geçmesini umuyorum” ifadelerini kullandı. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir