• DOLAR 32.514
  • EURO 34.628
  • ALTIN 2500.346
  • ...
Patnos BDP`li eski Belediye Başkanı araç yakmaktan tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Edinilen bilgiye göre, jandarma ekiplerinin ilçeye bağlı Değirmendüzü köyüne sabah saatlerinde PKK' ye yönelik operasyon düzneledi.

Düzelenen operasyonda gözaltına alınan Patnos eski Belediye Başkanı Mahmut Yıldız ile birlikte Fuat Kaya, Veysi Can, Raif Keleş ve Siracettin Keleş, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından savcılığa sevk edildi.

Yapılan operasyonda evlerinde bulunamayan V.C., F.Y., D.İ. ve M.Ü.`nün ise yakalanmasına yönelik çalışmaların  devam ettiği belirtildi.

Ağır Valiliği`nden yapılan   yazılı açıklamada, ilçe jandarma ekipleri tarafından  27 Ağustos 2015 günü Değirmendüzü Köyü mevkiinde meydana gelen araç yakma olayı ile ilgili olarak yürütülen soruşturmada kapsamnda, olaya karıştıkları tespit edilen, BDP'li eski Patnos Belediye Başkanı Mahmut Yıldız ile Fuat Kaya, Veysi Can, Raif Keleş ve Siracettin Keleş'in evlerine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Yapilan acıklamada, şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda örgüsel doküman , kaleşnikof hücum yeleği, flash disk, cep telefonu PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın resminin bulunduğu kupa bardak ve bir dijital fotoğraf makinesinin ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada nın devamında , şüphelilerin, alınan ifadelerinin ardından savcılığa sevk edildiği ifade edildi.

Mahkemede ifadeleri alınan 5 kişi, PKK üyesi oldukları iddiasıyla tutuklanarak Ağrı M Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildiği bildirildi.

Patnos İlçesinin Dedeli beldesinde bulunan ve Dedeli Belediye Başkanı Veysi Durak'ın ağabeyine ait olduğu öğrenilen petrol istasyonu ile hazır beton fabrikasına, PKK mensuplarınca 27 Ağustos gecesi saldırı düzenlenmiş, her iki iş yerindeki işçileri bir süre alıkoyan PKK'liler, petrol istasyonunun idari kısmına molotof kokteyli atarak yakmış, daha sonra istasyonun yan tarafındaki hazır beton fabrikasına ait 2 beton pompası ve 5 beton mikserini benzin döküp ateşe vererek, olay yerinden kaçmışlardı.( İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir