• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Yetiştirdikleri kavun karpuzları yol kenarında satıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakırlı üreticiler, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde ve çevre ilçelerde yetişen mahsulleri kamyon ve traktör kasalarına yükleyerek Mardin-Diyarbakır karayolu Fabrika köyü mevkiinde yol kenarına getirerek satışa çıkardı.

Yaz mevsiminin ortalarında olgunlaşmaya başlayan kavun, sağlık açısından da sayısız faydalarının olduğu ve çekirdeğinin de kavrularak ve kurutularak tüketildiği biliniyor.

Üreticiler, Son zamanlarda artan çatışmaların işlerini olumsuz etkilediğini belirterek, yoldan geçen kişilerin durmaktan korktuklarını söylediler.

Güzel kavun yetiştirmenin üreticiye bağlı olduğunu belirten, Halil Akkurt, “Ben 40 yıldır bu işi yapıyorum.  Daha önceleri çok güzel kavun, karpuz yetişirdi. 60 kilo karpuz yetiştiğini bizzat kendim gördüm. Zamanla bakımı yapılmadığı, kıymeti bilinmediği için güzel ürünler yetişmiyor. Hava sıcaklıkları da güzel ürünlerin yetişmene engel oluyor. Aslında karpuz, kavun yetiştiren çiftçilere de bağlıdır emek sarf edilerek, güzel bakılırsa netice elde edebilir.” dedi.

“Çatışmalar işlerimizi olumsuz etkiledi”

Yaşanan şiddet olaylarından olumsuz etkilendiğini söyleyen Akkurt, "İşlerimiz maalesef son zamanlarda çok düştü. Olayların yaşanmasıyla bizim de işlerimiz düştü. Biz 24 saat yol kenarında çalışıyoruz. Çatışmalardan önce akşam bu yoldan geçenler durur karpuz, kavun alırlardı. Çıkan olaylardan dolayı kimse durmuyor bir an önce evlerine gitmek istiyorlar.” ifadelerini kullandı.

Akkurt, “Daha önce bazı toptancılar İstanbul’dan gelip 4-5 ton alıp görüyorlardı. Ama olayların başlamasıyla onlar da gelmiyorlar artık. İşlerimiz düşmüş ama hamdolsun rızkı veren Allah’tır.” şeklinde konuştu.

Halkın sofrasından eksik etmediği kavunun kilosu 1,5-2 TL’den satılıyor. (Mustafa Kaynak / M. Sıddık Bilge)













Bu haberler de ilginizi çekebilir