• DOLAR 32.59
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2507.365
  • ...
Midyat`ta  Açık İmam Hatip Lisesi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat`ta Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde Mesleki Açık Öğretim Lisesi açıldı.

18 Eylül 2015 tarihine kadar kayıtlarını yaptıracak 68 Meslek Teknik Lisesi öğrencisi, 68 ara sınıf öğrencisi ve 34 düz lise mezunu öğrencisi, bu eğitim öğretim döneminde yüz yüze eğitimini Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi`nde alabilecek.

Mesleki Açık Öğretim Lisesi ile ilgili bilgi veren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Halil Deniz, okullarında Mesleki Açık Öğretim Lisesi ile ilgili iş ve işlemlerin yapıldığını belirterek;
“Açık meslek lisesi bölümü 2015-2016 eğitim öğretim döneminde faaliyete başlayacaktır. Sadece hafta sonlarında, alanında uzman meslek dersleri öğretmenleri tarafından verilen yüz yüze eğitimle İmam Hatip Lisesi mezunu olabilirsiniz. Hafızlık eğitimini sürdürürken aynı zamanda İmam Hatip Lisesi eğitimini sürdürmek isteyenler için Mesleki Açık Öğretim Lisesi kaçırılmaz bir fırsattır dedi.

Hem imam hatip lisesi  mezunu hem meslek sahibi olma imkânı sunduklarını  belirten Deniz,  “Açık Meslek Lisesi`ne ortaokulu bitirenler, liseyi bırakanlar ve düz lise mezunları başvurabilir. Bizim amacımız bu öğrencilerimizin eğitimlerine ilçemizde devam etmesine yardımcı olmaktır. Şu anda kayıtları kabul ediyoruz. Mesleki Açık Öğretim Lisesi, vatandaşlarımızı fakülte ve yüksek okul  gibi her hangi bir  üst öğrenim kademesine  hazırlarken, aynı zamanda lise diploması ile daha kolay istihdam edilme şansı da bulabilmektedirler. Özellikle Mesleki Açık Öğretim Lisesi sayesinde lise diploması alırken, aynı zamanda bir meslek sahibi de olunmaktadır. Midyat halkının böyle bir imkândan faydalanmasını ve Mesleki Açık İmam Hatip Lisesine kayıt yaptırmalarını bekliyoruz.” şeklinde konuştu. (Süleyman Tunç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir