• DOLAR 32.511
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2485.447
  • ...
Yasin Börü ve arkadaşlarının anısına kurban kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik yardım faaliyetlerinde bulunan Umut Kervanı Yardım Platformu, ‘Yasin Börü`nün Ulaştıramadığı Kurban Etlerini Sizler Ulaştırın` adlı kurban eti dağıtma kampanyası başlattı.

Umut Kervanı Yardım Platformu Diyarbakır Koordinatörü Fikri Karavil, kampanya hakkında İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) açıklamalarda bulundu.

Karavil, kampanyayı geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı`nda kurban eti dağıtırken PKK/HDP`liler tarafından katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının anısına başlattıklarını söyledi.

Yasin Börü ve arkadaşlarının yaşadığı vahşetin tüm dünyada yankı uyandırdığını hatırlatan Karavil, “Geçen yıl 6-8 Ekim olaylarıyla yaşanan vahşet, tüm Türkiye genelinde ve dünyada yankı bulmuştu. Bu kardeşlerimiz, kendi imkânlarıyla fakirlere yardım ulaştırmaya çalıştılar. Sırf muhtaç olan yetim ve mağdurlara et ulaştırabilmek adına çalışma yaptılar. Bu çalışma uğruna şahadet şerbetini içtiler. Biz de onların anısına ‘Yasin Börü`nün Ulaştıramadığı Kurban Etlerini Sizler Ulaştırın` adlı kampanya başlattık.” dedi.

“Yasinlerin dağıtamadığı etleri birlikte dağıtalım”

Kampanya ile tüm yardım kuruluşlarına davette bulunduklarını dile getiren Karavil, “Bu kampanya ile Türkiye genelindeki bütün yardım kuruluşlarına davette bulunuyoruz. Yasinlerin dağıtamadığı etleri, gelin birlikte dağıtalım. Yasinlerin fedakârlıkla yaptıkları bu hizmete ortak olun. Yasinlerin bir hiç uğruna değil, Allah yolunda mücadele ederek hayatlarına son vermiş olduklarını bütün dünyaya ilan edelim.” ifadelerini kullandı.

Karavil, kampanyaya katılma imkânı bulmayan kişilerin, en azından Yasin Börü`yü anlatabilecek çalışmalar yapması gerektiğini söyledi. (Emrah Deniz/Hamza Adiyaman-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir