• DOLAR 32.391
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.742
  • ...
Şırnak`ta içme suyuna kanalizasyon suyu karıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Devlet Hastanesi Acil Servisine ishal, karın ağrısı ve yüksek ateş şikâyetiyle çok sayıda başvurunun yapılması üzerine, suya mikrop karıştığı şüphesiyle belediye hoparlörlerinden ikinci bir uyarıya kadar suların kaynatılmadan içilmemesi uyarısı yapıldı. 

Çocukların ağırlıkta olduğu ishal, karın ağrısı ve yüksek ateş şikâyetiyle acil servise başvuran 242 hasta, ayakta tedavi edildikten sonra evlerine gönderildi. 

Şırnak Halk Sağlığı Müdürlüğüne ait laboratuvarda şebeke suyundan alınan numunelerde yapılan tetkiklerde kanalizasyon suyu mikrobuna rastlanırken, belediye yetkilileri şebeke suyunda klorlama çalışması başlattı.

Konuyla ilgili bilgi veren Şırnak il Halk Sağlığı Müdür Vekili Hayyam Elçi, şebeke suyuna kanalizasyon suyu atığının tespit edildiğini belirterek, “Gerekli önlem alınması için uyarımızı yaptık. Belediye ekipleri içme suyunda klorlama yapıyor. Hastaneye başvuran, çoğu çocuklardan oluşan 242 hastanın tedavisi yapıldı.” dedi.

Öte yandan ishal ve kusma şikâyeti ile hastaneye gelenlerin sayısının fazla olması nedeniyle müşahede odalarında bir yatağa 2 hastanın yatırıldığı görüldü. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir