• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mardin'de sağlık çadırı kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Halk Sağlığı Müdürlüğü, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri çerçevesinde Mardin Toplum Sağlığı bahçesinde tanıtım çadırı kurdu.

Halk tarafından büyük bir ilgi ile karşılanan halk sağlığı çadırında vatandaşlara Halk Sağlığı konusunda bilgi verildi. Obezite, kanser, ruh sağlığı ve ağız diş sağlığı konusunda vatandaşlara uygulamalı eğitim verilerek, konu ile ilgili broşür dağıtıldı.

Mardin Halk Sağlığı Müdürü Uz Dr. Saffet Yavuz, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de her yıl Eylül ayının ilk haftasının “Halk Sağlığı Haftası” olarak kutlandığını hatırlattı.

Yavuz, “Sağlık, anayasamızda yer alan temel insan haklarından biridir. ‘Halk Sağlığı’ kavramı ise çok geniş? bir alanı kapsamakta olup engin bir deniz gibidir. Günümüzde; trafik kazaları ve kanserler bir tarafa bırakılacak olursa; Ülkemiz ve dünya üzerinde yaşayan insanların sağlığını tehdit eden en önemli iki etkenden birincisinin obezite, ikincisinin ise tütün ve tütün ürünlerinin kullanımındaki artış olduğu görülecektir. Bu iki etkenin en önemli özelliği, kontrol altına alınabilen veya önlenebilen en önemli risk faktörleri olmalıdır. Bu önemli ve anlamlıdır, çünkü obezitenin, tütün ve tütün ürünlerinin kullanımının önlenmesi durumunda, insanların karşı karşıya kalabilecekleri sağlık problemleri belirgin oranda azalacak veya şiddeti hafifleyebilecektir.” dedi.

Bakanlıklarının hem obezite ile mücadele konusunda hem de tütün ve tütün ürünlerinin kullanımının önlenmesi konularına oldukça fazla önem verildiğini kaydeden Yavuz, “Obezitenin önlenmesi ve obezite konusunda halkın bilinçlendirilmesi amacıyla bazı programlar uygulamaya konmakta ve istatistiki çalışmalar yapılmaktadır. Müdürlüğümüzce de obezitenin ve tütün ve tütün ürünlerinin kullanımının önlenmesi konularında, kamuoyunda farkındalık oluşturulması amacıyla bir dizi programlar hazırlanmış olup önümüzdeki hafta "obezite okulu" projemiz hayata geçecektir. Uygulanacak programlar ile; öncelikle ortaokul ve lise çağındaki genç nüfus ve ailelerine ulaşılarak; obezite ile tütün ve tütün ürünlerinin kullanımının insan sağlığı üzerinde oluşturabileceği olumsuz etkiler konusunda bilgi sahibi olmaları hedeflenmektedir. Halk Sağlığı Haftası vesilesi ile bütün vatandaşlarımıza hastalanmadan sağlıklarını koruyabildiğimiz, hareketli, sağlıklı, huzurlu bir yaşam diliyoruz.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir