• DOLAR 32.427
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2325.98
  • ...
Çatışmalar Şırnak'ta sebze ve meyve tezgahlarını da vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yörenin topraklarının verimli olması, yılda aynı topraktan iki ürün alınabilmesi, sebze ve meyvelerinin lezzetli olması ile bilinen Şırnak’ın Kasrik Beldesindeki tezgahtarlar, yaşanan son olayların kendi masraflarını çıkaramaz duruma getirdiğini belirtti.

Beş yıldır Kasrik (Qesirge) Boğazı yol kenarında kendi ürettikleri sebze ve meyveleri satan işportacılardan İdris Ülkü (24), kendi yetiştirdiği organik meyvelerine büyük maddi külfet bağladıklarını, bu yıl yaşanan olaylar nedeniyle ürünlerinin ellerinde kaldığını belirtti.

“Olaylar vatandaşın cebine sirayet etti”

Organik meyvelerin her zaman, alıcıları cezbettiğini ifade eden Ülkü, “Bizim Kasrik’te son yıllarda yöre insanlarının toprağı olan herkes bu işe el attı. Gerçekten verimli topraklarımız var. Yılda iki kez aynı toprakta ürün yetiştirebilir ve verim alabiliyoruz. Son yaşanan olaylar herkeste olduğu gibi bizim işte de büyük bir gerilemeye neden oldu. Artık masraflarımızı çıkaramaz duruma geldik. Umarım bir barış ortamı sağlanır ve eski güzel günlere geri döneriz.” dedi.

Aynı tezgahta 7 kişinin çalıştığını ifade eden Mirza Ülkü (42) de vatandaşın artık sebze ve meyvelerini bile kısıtladığını ifade etti.

Son gelişen olaylarda vatandaşın bütün alışverişlerinde kısıtlamaya gittiğini söyleyen Ülkü,” Artık olaylar vatandaşı tedirgin ediyor. 5 kilo sebze alacağına 2 kilo alıyor. Daha önce bir tezgah günde 1 ton sebze meyve satarken olayların başlaması ile bu 300-350 kiloya düştü. Millet parasını artık harcamıyor. Param cebimde olsun bir sorun olursa kaçıp gideyim telaşı içindedir.” diye konuştu.    (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir