• DOLAR 32.372
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.61
  • ...
`Ağabeyim okusun diye biz geceleri aç uyurduk`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Dicle İlçesi Boğazköy Köyü`nde 1986`da doğan Abdullah Biroğul, 5 yaşındayken çatışmalar sırasında askerler tarafından köyleri ateşe verildi.

Baba Ahmet ve anne Emine, çocuklarıyla Diyarbakır Bağlar İlçesi`ne göç etti. 8 çocuğunu gecekonduda büyüten baba inşaatlarda çalıştı. En büyük erkek çocuk olan Abdullah ayakkabı boyacılığı yapıp simit sattı. Derslerinde başarılı olan Abdullah, yoksulluğa rağmen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi`ni kazanıp 2013 yılında dereceyle mezun oldu.

"AĞABEYİM OKUSUN DİYE GECELERİ AÇ UYURDUK"

Ağabeyinin, “Ben bölgenin çocuğuyum, Batı`daki doktor oraya nasıl gitsin” diyerek Kulp`a gittiğini, tayin istemediğini anlatan Halime Biroğul, “Babam, doktor olsun diye bizi aç bırakıp onu okuttu. O okusun diye biz geceleri aç yatardık. Ama aileden doktor çıkacak hayalini kurarak kendimizi teselli ederdik” dedi. Biroğul şöyle konuştu: “Ne zamana kadar bu kan dökülecek? Devlet köyümüzü yaktı, PKK kardeşimi öldürdü. Ülkemizde mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamak istiyoruz. Bu milletin çocukları yok yere ölüyor. Yazık değil mi?” Genç doktordan geriye miras olarak ‘Barış` ve ‘Özgür` adını verdiği renkli muhabbet kuşları kaldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir