• DOLAR 32.59
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.916
  • ...
İlim Der, öğrencileriyle piknikte buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık 2 aylık bir zaman diliminde ibadet, Kuran-ı Kerim, itikat, Peygamberimizin Hayatı ve ahlak konularında eğitim alan öğrencilere İlim Der tarafından piknik programı düzenlendi.

Kur’an kursu hocaları tarafından öğrencilerin fiziksel ve sosyal aktivitelere katılımlarını sağlayarak gelişimlerine katkı sunmak ve kendilerini bir nebzede olsa da eğlendirmek amacıyla düzenlenen piknikte öğrencilerin, gün boyu çeşitli oyunlar oynayarak havuzda yüzüp gönüllerince eğlendikleri görüldü.

Dernek faaliyetleri ve piknik etkinliği hakkında bilgi veren İlim Der yetkililerinden Mahmut Hasar, “İlim Der’de öğrenciler üzerinde faaliyet yürütmeyeyiz. Orta yaş ve küçük yaştaki öğrencilere Kur’an dersi, tecvit, İslam fıkhı, peygamberler tarihi konularında öğrencilerimize dersler vermekteyiz. Bu çalışmalarımızın tek gayesi ‘İyiliği emreden kötülükten nehyeden bir topluluk bulunsun’ ayetine mazhar olmaktır. Buradan ahiret hayatına göç ettiğimiz, Allah’u Teâlâ’nın huzuruna çıktığımız zaman arkamızda salih ameller istiyoruz. Allah’u Teâlâ’nın huzuruna çıktığımızda hesap babında bir şeyler sunabilelim.” dedi.

Hedeflerinin dindar gençlik yetiştirmek olduğunu belirten Hasar, “Bizim buradaki gayemiz Rabbini bilen, peygamberini, dinini bilen gençlik yetiştirmektir. Bu gençler bizim geleceğimizdir. Bu çocukların İslam’ı bilmesi yaşaması bize ahiret yurdunda faydası olacağı gibi ahiret hayatına da katkısı olacağını biliyoruz. Onun için burada diğer eğitimci kardeşlerimizle birlikte öğrencilerle ilgileniyor, dersler veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Amacımız, Allah’ı ve Peygamberi sevdirmektir”

Başarılı öğrencilere çeşitli ödüller verildiğini söyleyen Hasar, “Öğrencilerimizle burada yaptığımız programlarda, yaz aylarında Allah’u Teâlâ’nın 99 isimlerini anlamlarıyla beraber ezberledik bu yıl da 40 hadisi hem anlamını hem de Arapçasıyla beraber ezberleyeceğiz inşallah. Bu hadisleri seçerken anne-babaya saygıyı, komşu hakları, temizlik ve adap ile ilgili hadisleri seçeceğiz, dönem sonunda ise bu konuda çeşitli yarışmalar yapıp başarılı olan öğrencilerimize ödüller vereceğiz. Amacımız, Allah’ı, Peygamberi sevdirmektir.” şeklinde konuştu.

Kur’an dersi alan öğrencilerle sosyal etkinliklerin yapıldığını ifade eden Hasar, “Kur’an, peygamberler tarihi, tecvit derslerinin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikler de yapıyoruz. Öğrencilerimizle havuza gittik, önümüzdeki günlerde de Allah kısmet ederse halı saha maçlarımızı başlatacağız.” dedi.

“Dernekte güzel şeyler öğreniyoruz”

Derneğe gelerek güzel şeyler öğrendiğini belirten Azat Özdemir (13),“Ben derneğe gelerek elifba, Kur’an-ı Kerim dersi aldım. Mevlit dersi de alıyorum. Burada hocalarıma yardım ediyorum.  Derneğe gelerek güzel şeyler öğreniyoruz. Hocalarımız bizlere bilgi yarışması düzenliyor, dereceye girenlere de ödül veriyorlar. Burada havuza gidiyoruz ve halı saha etkinlikleri de yapılıyor.” ifadelerini kullandı.

Dernek öğrencilerinden İsa Satuk ise, “Biz burada elifba, Kur’an, tecvit ve mevlit dersleri alıyoruz. Buraya geliş amacımız Allah’ın rızasını kazanmaktır.” şeklinde ifade etti.

“Derneğe geldiğim için çok mutluyum”

Hocaların büyüklere karşı saygılı olmayı öğrettiğini söyleyen İnan Elhaman, “Biz burada Kur’an dersleri gördüğümüz için çok mutluyuz. Hocalarımız bizlere dersler veriyor anne babamıza, komşularımıza, okulda öğretmenlerimize saygılı olmamızı öğretiyorlar. Buraya geldiğim için çok mutluyum.” dedi.

Hocalarının verdiği dersler karşılığında hiçbir şey istemediğini belirten Hasan Elaltunterin, “Ben de diğer arkadaşlarım gibi burada elifba dersi, Kur’an, tecvit ve mevlit dersleri aldım. Hocalarıma yardım ederek yeni gelen arkadaşlarımıza ders veriyorum. Arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum buraya gelsinler, Allah’ın sevgisini kazansınlar. Hocalarımız bize güzel şeyler öğretiyor herhangi bir ücret de istemiyorlar, tek istedikleri şey Allah’ın rızasını kazanmaktır.” ifadelerini kullandı.

Okul derslerinin Kur’an dersine engel olmadığını ifade eden Hüseyin Topdemir, “Derneğe gelerek elifba, Kur’an dersi aldım şimdi de tecvit ve mevlit dersleri alıyorum. Hocalarımız bize Esma’ül Hüsna’yı ve 40 Hadis-i Şerifi ezberletiyorlar. Okul açıldıktan sonra da geleceğim, okul derslerim Kur’an dersi almama engel olmuyor. Diğer arkadaşlarıma da buraya gelmelerini tavsiye ederim.” şeklinde konuştu.     (Mustafa Kaynak/M. Sıddık Bilge-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir