• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2324.805
  • ...
Yasin Börü davasında 6 tahliye daha
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP'nin sokağa çıkma çağrısıyla yaşanan 6-8 Ekim saldırılarında PKK yandaşları tarafından Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökgöz'ün katledilmesiyle ilgili davaya bugün devam edildi.   

Güvenlik gerekçesiyle nakledildiği Ankara 1'inci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanıklar  F.G., A.K., M.D., Y.O., M.İ. ve F.K. ile avukatları katıldı. Duruşmada savunması alınan sanıklar, suçlamaları kabul etmedi. Sanıkların avukatı Ekrem Atalay da, müvekkillerinin suça sürüklendiklerini ileri sürerek tahliye edilmelerini talep etti.

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme, 18 yaşından küçük tutuklu sanıklar  F.G., A.K., M.D., Y.O., M.İ. ve F.K.'nın delil yetersizliği ve tutuklulukta geçirdikleri süre nedeniyle tahliyelerine karar verdi.

Dosya birleştirildi

Ankara 1'inci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi, bu dosyanın aralarındaki hukuki ve fiili bağlantı nedeniyle Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 26'sı tutuklu 34 sanığın yargılandığı dava dosyası ile birleştirilmesine de karar verdi.

Ankara 1'inci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nin birleştirme kararı verdiği dosyada  6 zanlı hakkında 'canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme' ile 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma' suçlarından 90'ar yıl hapis cezası isteniyordu.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz Kurban Bayramında HDP yetkililerinin, yaptıkları çağrı üzerine sokağa çıkan PKK yandaşları, mütedeyyin insanlara rastgele saldırmış, muhtaçlara kurban eti dağıtan Yasin Börü ve  arkadaşlarını sığındıkları binanın balkonundan aşağı atarak katletmiş, daha sonra başlarını taşla ezmiş, vücutlarını yakmış arabayla üzerlerinden geçmişti.

Olaydan aylar sonra Yasin Börü ve  arkadaşlarının katledilmesinde bilfiil rolü olan ve sığındıkları evin sahibi ile evin üst katında oturup balkonundan PKK`lileri sarkıtan kadının da bulunduğu 34 kişi tutuklanmıştı. Ancak güvenlik gerekçesiyle Ankara`ya nakledilen dava dosyasının görüldüğü ilk mahkemede tahliye kararlarının çıkması tepkiyle karşılandı. 

Maktul yakınları, bugün görülen davada da 6 tahliye kararının daha verilmesini eleştirerek, hunharca katledilen Yasin Börü ve arkadaşları davasının gittikçe faili meçhule dönüşmesinden endişe ettiklerini dile getirdi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir