• DOLAR 32.567
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2503.407
  • ...
	"En etkili çözüm sigaraya hiç başlamamaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü tarafında İl Sağlık Müdürlüğü binasında sigaranın zararlarını anlatan bir stant açıldı. Karbonmonoksit ölçüm cihazı bırakılan standa gerek müdürlük çalışanları gerekse vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kanlarındaki karbonmonoksit oranını ölçtüren vatandaşlardan kan değerleri yüksek çıkanlar, Bölge Eğitim Araştırması Hastanesinde Hizmet veren Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezine (KETEM) yönlendirildi.

Stantla ilgili bilgi veren, Halk Sağlığı Müdürlüğü Sosyoloğu Osman Turğut, sigara konusunda en etkili çözümüm sigaraya hiç başlamamak olduğunu belirterek, “Zorluklarla başa çıkın sabırlı olun çünkü sigarada bir bağımlılıktır. Unutmayın alışmak bir öğrenme işidir. İçmeye alışabildiyseniz içmemeye de alışabilirsiniz. Bunun için kararlı olmak, sabırlı olmak ve destek almak gerekir. ALO 170 Hattı veya KETEM merkezlerinden destek alabilirsiniz. En etkili çözüm hiç başlamamaktır.” dedi.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Yaşar Beygo ise, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen bu çalışmanın başarılı ve faydalı bulduklarını belirterek,  sigarayı bırakmanın bir irade meselesi olduğunu söyledi.

“Hayatınızı kurtaracak olan karara doğru adım atın”

Sigara bağımlılarına çağrıda bulunan Beygo, “Hayatınızı kurtaracak o kesin karara doğru adım atın. Sigarayı vücudumuzdan değil, hayatımızdan nasıl kovabiliriz, bir düşünün ve en yakın hekiminize veya Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezilerine başvurun. Bir insan iradeli oldu mu sigarayı bırakır yeter ki o kararlılığı benimsesin.” diye konuştu.  (Murat Dalgın - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir