• DOLAR 32.545
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2438.21
  • ...
Cennetliklerin Giysileri ve Takıları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 “Hafif ipekten ve ağır işlenmiş atlastan (elbiseler) giyinirler, karşılıklı (otururlar.)” (Duhan / 53)

“Onların üzerinde hafif ipek ve ağır işlenmiş atlastan yeşil elbiseler vardır. Gümüşten bileziklerle bezenmişlerdir. Rableri onlara tertemiz bir şarap içirmiştir.” (İnsan / 21)

“Hiç şüphesiz Allah, iman edenleri ve salih amellerde bulunanları altından ırmaklar akan cennetlere sokar, orada altından bileziklerle ve incilerle süslenirler; oradaki elbiseleri ipek (ten) dir.” (Hac / 23)

“Adn cennetleri (onlarındır), oraya girerler, orada altından bileziklerle ve incilerle süslenirler.  Ve orada onların elbiseleri ipek (ten) dir.” (Fatır / 33)

Cennetlikler renga renk, çeşit çeşit hulleler giyerler. Hulle, çok pahalı, iki kattan yani alt ve üstten oluşmuş, takım elbisedir. Cennetlik erkek ve kadınlar yetmiş kat hulle giyerler. Bu giysiler yeşil, beyaz, sarı ve diğer muhtelif renklerde olacaklardır. Rivayete göre yetmiş katın her katı ayrı bir renk olacaktır. Dolayısıyla yetmiş renk olur. Bu hulleler, meyvelerin içinden çıkarılacaktır.

Derece bakımından üstün olanların elbisesi kendinden alttaki derecelere oranla çok daha güzel olacaktır. 

Hurilerin başörtüsü, dünya ve içindekilerden daha hayırlıdır. Abdullah b. Amr (ra)’dan rivayet edilir ki: “(Bir adam sordu:) “Ey Allah’ın Resulü! Bize cennet giysilerini anlat! O, yaratılan bir şey mi olacak, yoksa örülen bir şey mi?” Cemaatten bazıları güldü. Allah Resulü (sav) buyurdu: “Neden gülüyorsunuz; bir cahilin bir alime sormasına mı? Nerede soru soran” “Buradayım Ey Allah’ın Resulü!” diyence şöyle buyurdu:  “Ondan cennet meyveleri meydana gelecektir.” (Bezzar)

Bu haberler de ilginizi çekebilir