• DOLAR 32.452
  • EURO 34.507
  • ALTIN 2471.808
  • ...
TKDK'dan bal üreticilerine seminer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)  Van İl Koordinatörlüğü tarafından bal üreticilerine ‘İşletmelerin Sürdürülebilirliği Kapsamında Bal Üreticiliği konulu bir seminer verildi.

Van Ticaret ve Sanayii Odası (Van TSO) Tuşba Salonunda düzenlenen programa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve ilçe müdürleri, arıcılar ve bal üreticileri, birlik başkanları ve üyeleri, faydalanıcılar ile çok sayıda danışman katıldı.

Van’da ilki gerçekleştirilen bu eğitim seminerinin bundan sonrada devam edeceğini belirten İbrahim Başak, “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından desteklenen projeler kapsamında faydalanıcılarımıza ve potansiyel faydalanıcılara yönelik eğitimler, kurumun geldiği aşama itibariyle çok önemli olduğunu biliyoruz. Bölge şartları nedeniyle kırsal kalkınmanın olmazsa olmazı modern tarımsal işletmeler ve modern bal üreten işletmeleridir.” dedi.

“Eğitimlerimiz devam edecek”

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan hibe desteği alarak kurulan işletmelerin devamlılığının önemine değinen Başak, “Bu işletmelerin 5 yıl süresince faaliyetlerini sürdürmeleri, hem kurum ile yapılan sözleşme gereği, hem de desteklerin ilgili sektörde planlanan hedeflere ulaşmasında ekonomiye katkı sağlamaları için gereklidir. Bu nedenle, desteklenen işletmelerin sürdürülebilirliği 5 yıl süresince takip edilmektedir. Bu kapsamda hibe desteği almış veya alacak olan işletmelerin sürdürülebilirliğine katkı sağlaması amacıyla ilki bugün düzenlenen ‘Arıcılık’ olmak üzere destek verilen diğer sektörlere de sürdürülebilirlik eğitimleri devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cengiz Erkan tarafından verilen eğitim seminerinde bal üreticilerinin karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri anlatıldı.

Düzenlenen eğitim seminerinde bal üreticilerinin yoğun bir katılım gösterdiği gözlendi. (Murat Dalgın-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir