• DOLAR 32.522
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2421
  • ...
HÜDA PAR Gençlik Kollarından kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yasin Dursun yaptığı açıklamayla AK Parti Gençlik Kolları Diyarbakır Eski İl Başkanı Yunus Koca suikastı ile Doktor Abdullah Biroğul ve 13 yaşındaki Fırat Simpil`in katledilmesi kınadı.

Yaşanan olaylar nedeniyle parti olarak çok müteessir olduklarını belirten Dursun, “Öncelikle Yunus Koca, Abdullah Biroğul ve Fırat Simpil`e Allah`tan rahmet, kederli ailelerine ve sevenlerine de baş sağlığı diliyoruz. Bu menfur saldırıları gerçekleştirenleri de şiddetle kınıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Savunmasız kamu görevlilerinin ve çocukların hedef alındığı bu tür eylemlerin, Kürtlerin yıllarca gasp edilmiş haklarının alınmasına katkı sunmayacağını vurgulayan Dursun, bu eylemlerden en fazla Kürt halkının ve çocukların zarar gördüğünün de herkesin malumu olduğunu belirtti.

Bölgenin huzurunu bozan ve halka zarar veren bu tür eylemlerden bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini ifade eden Dursun, "Uzunca zamandır çeşitli acılar yaşayan, dininden ve dilinden dolayı cezalandırılan mazlum bir halk olan Kürtlerin arasında fitne ateşi yakan ve halkın zarar görebileceği şekilde şiddet eylemleri gerçekleştirenleri kınıyoruz." dedi.

Dursun son olarak, “Bu fitne ateşinin söndürülmesi için başta bölge halkı olmak üzere hükümet, siyasi partiler, STK`lar ve kanaat önderleri üzerine düşeni yapmalı, bu gidişata dur demeli ve bu fitne ateşini söndürmelidirler.

Düşünce ve fikirlerini siyaset yoluyla ifade eden herkesi desteklediğimizi, hangi partiden olursa olsun sırf siyasi kimliğinden dolayı saldırıya uğrayan herkesin yanında olduğumuzu ve bu saldırılardan medet umanların da karşısında olduğumuzu bir kez daha deklare ediyoruz.” ifadelerini kullandı.  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir