• DOLAR 32.368
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2325.305
  • ...
`12,2 milyon Suriyeli yardıma muhtaç`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MADRİD - Suriyelilere insanı yardım ulaştırmak için çalışan İspanyol sivil toplum örgütü Accion contra el Hambre (Açlığa karşı Eylem), Suriye'nin "geleceği olmayan bir ülke haline geldiğini", 12 milyondan fazla kişinin insani yardıma ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

Madrid'deki merkez binasında basın toplantısı düzenleyen "Accion contra el Hombre" örgütünün yetkilleri, 5 milyonu çocuk olmak üzere insani yardıma muhtaç durumdaki Suriyeli sayısını 12,2 milyon olduğunu belirterek, "Başta Avrupa Birliği olmak üzere uluslararası toplum artık gerçeği görüp bu sorunun temeline müdahale etmelidir" tespitinde bulundu.

İspanyol yardım kuruluşunun acil müdahale ekibinin sorumlularından Jesus Baena, "Suriye'de 5 milyon kişi tamamen sağlık hizmetleri alamadan yaşamını sürdürüyor. Bu ülkedeki hastanelerin sadece yüzde 48'inin hizmet verebildiğini biliyoruz. Özellikle içme suyunda çok ciddi sıkıntılar var ve 5 yaş altındaki çocuklarda görülebilecek bulaşıcı hastalık riski her geçen gün artıyor" dedi.

Suriyelilere yardım için Birleşmiş Milletler'in uluslararası topluma yaptığı 8 milyar dolarlık yardım çağrısının sadece yarısının toplanabildiğini ifade eden Baena, uluslararası toplumun Suriye'ye insani yardım ulaştırılmasında çok yavaş kaldığını söyledi. Baena, Suriye'de halkın sağlık durumlarıyla ilgili istatistiki bilgilere ulaşmanın mümkün olmadığını, sadece hastanelerde 1 milyon kadar yaralının tedavi edildiğini, profesyonel sağlık ve sosyal yardım personelinin azaldığını bildiklerini kaydetti.

"Accion contra el Hambre" örgütünün su, sağlık ve hijyen yardımlarından sorumlu üyesi Pablo Alcalde de Suriye'de iç savaştan kaçan 4 milyon 88 bin 78 kişi olduğunu belirterek, son dönemde Avrupa'da yaşanan Suriyeli göçmen krizinde "AB'nin gerçekleri görmesi gerektiğini" ifade etti.

Alcalde, "Bu insanlar neden evini, işini bırakıp göç ediyorlar? AB sadece insan kaçakçılarının peşinde koşmamalı. Sorun Avrupa'da değil Suriye'de. İnsani açıdan bakıldığında umutları olmayan, her şeyini kaybetmiş, geleceği olmayan insanlardan bahsediyoruz. AB, üzerine düşen sorumluluğu ve zorunluluğu kabul etmeli. Suriyeli mültecilere kucak açan her türlü girişimi alkışlayıp, destekliyoruz" diye konuştu.

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir