• DOLAR 32.445
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2479.976
  • ...
`Bölgeyi kaosa sürükleyen PKK silahlarını derhal gömmeli`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, İlim Yayma Cemiyeti Batman Şube Başkanlığında düzenlediği basın açıklamasında, son dönemlerde bölgede artan olaylarla ilgili değerlendirmede bulundu. Yapılan açıklamada, hiçbir amaç ve kavganın masum bir sivilin ölümünü meşru kılmadığı belirtildi.

Yapılan basın açıklamasını Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Dr. Davut Okçu okudu.

Son günlerde bölgede yükselme eğilimi gösteren şiddet olaylarını endişeyle takip ettiklerini söyleyen Okçu, “Hedef belirlemeksizin sivil ve masumların katledilmesi İslami ve insani değerlere karşı duyarlılığın yerlerde süründüğünü göstermektedir. Silvan'da eve ekmek almaya giden 13 yaşındaki Fırat Simpil`in hunharca öldürülmesi, Diyarbakır'da eczacı Yunus Koca cinayeti ve halkına hizmete sevdalı Dr. Abdullah Biroğul`un katledilmesi cinnetin son örnekleri oldu. Batman`da yol güzergâhlarına bırakılan patlayıcı yüklü araçlar ve dün şehir merkezinde meydana gelen saldırılar sivillere karşı duyarsızlığın tavan yaptığına işarettir. Halkımızın bu cinneti işleyenlere öfkesi her geçen gün daha da şiddetlenmekte; toplum, geleceğe dair hayallerinin kararmaya başladığını izlemektedir.” dedi.

“Bölgeyi 90`lı yıllara götüren şiddet son bulmalıdır”

Hiçbir amacın ve hiçbir kavganın masum bir sivilin ölümünü meşru kılmadığını belirten Okçu, “Hiçbir dava ve hedef masum bir insanın hayatından daha kıymetli değildir. İnsan hayatı; İslam hukuku ve günümüz evrensel hukuku tarafından korunması gereken haklar arasında birinci sırada yer almaktadır. İnsanımızın kimyasını bozan, travmalara yol açan, toplumsal düzeni ve barışı hedef alan; bölgemizi 1990'lı yılların puslu iklimine geri götüren şiddetin son bulması için herkesi ama herkesi sorumluluğunu yerine getirmeye davet ediyoruz. Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu olarak inanıyoruz ki, asıl şimdi barışı isteme konusunda kararlı durmanın, çözüm sürecinin arkasında durmanın vaktidir.” ifadelerini kullandı.

“Barış cesaret ister”

“Ateşkesi bitirerek bölgeyi kaosa sürükleyen PKK silahlarını derhal gömmeli” diyen Okçu, açıklamanın devamında ise şunları ifade etti: “Milletimizin yüzde 13 oy vererek Kürt sorunu ve bölge barışı konusunda önemli bir ölçüde sorumluluk yüklediği HDP`nin inisiyatif yüklenmemesi veya yüklenememesi hayal kırıklığına yol açmıştır. Şüphesiz barış cesaret ister. Herkesi samimi ve dürüstçe barış istemeye ve bu isteği yüksek sesle dile getirmeye çağırıyoruz. Barış taleplerinin arkasında insan öldürme, yol kesme, mal varlığına kast etme özgürlüğü bulunmamalıdır.”

Huzur ve barışın her zamandan daha çok şimdi gerekli olduğunu ifade eden Okçu, “Komşu ülkelerin iç savaş yaşadığı bu süreçte barış adası konumunda olan ülkemizin esenliği muhafaza edilmelidir. Her köşe başında gördüğümüz Suriyeli kardeşlerimizin çektiği sıkıntılar bizlere ibret teşkil etmelidir. Savaştan kaçarak Avrupa`ya sığınmak isteyen mazlum Müslümanların hazin sonları günlük haber bültenlerinin ilk sıralarında yer almaktadır. Bu manzaralar aynı zamanda insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlatmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle barış, huzur ve sağduyu çağrısı yapıyor; insani değerlerin vahşet ve düşmanlık karşısında güçlü ve baskın olmasını diliyoruz.” şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir