• DOLAR 32.596
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.215
  • ...
Emekliler ucuz konut için Vali ile görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Valisi Mustafa Büyük, TOKİ aracılığıyla üyelerini ucuz konut sahibi yapmak için çalışma başlatan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek ve yönetimini makamında kabul ederek, taleplerini dinledi.

TÜED Adana Şube Başkanı İyiyürek, çalışmalarını kapsayan bir dosyayı Vali Büyük’e sundu. Adana’da 62 bin civarında üyeleri olduğunu ifade eden İyiyürek, evi olmayan emekli üyelerine uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi yapmak istediklerini,  bununla ilgili çalışma yaptıklarını söyledi.

Konut sahibi olmak için 25 bin kişinin ismini yazdırdığını belirten İyiyürek, “Batman’da ve Şanlıurfa’da emekliler için TOKİ vasıtasıyla ev yapıldı ve bunlar hak sahiplerine verildi. Adana’da da evi olmayan emeklilerimiz var. Onların talepleri doğrultusunda böyle bir yola çıktık. Şu anda da hazine arazisi aramaktayız.” diye belirti.

Vali Büyük’ten bu konuda destek isteyen İyiyürek, “Çekeceğimiz kura ile belirlenecek kişileri TOKİ’ye sunacağız. Toplam 10 bin ev için Milli Emlak’a arsa verilmesi için destek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Adana Valisi Büyük de TOKİ’nin hazine arazilerine ucuz maliyetli konutlar yaparak, dar gelirli vatandaşlara ayda 250 lira gibi 20 yıl vadeyle ev sahibi yapma imkânı tanıdığını belirtti.

Büyük, “Tabi burada önemli olan nokta doğru projeleri doğru yerde yapmak gerekir. Alt yapısı olan, şehirle bütünleşecek yerlere konut yapılmalı. Böyle 10 bin konuttan ziyade etap etap yapılırsa daha uygun olur. Bu tür projeler için hazine arazilerimiz var. Ama bunların da şehirlerin imar ve gelişimine uygun olması gerekli. Hazine arazisini imarlı hale getirmek gerekir. Bu konutlar yapılırken de okul, cami ve sosyal aktiviteleri de içinde barındıran bir çalışma olmalıdır. Bu konuda arkadaşlarıma konunun araştırılması için ricada bulunacağım. Bununla ilgili olarak TOKİ ile de görüşeceğim.” dedi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir