• DOLAR 32.482
  • EURO 34.54
  • ALTIN 2474.34
  • ...
CHP Tezkere Kararını Verid
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1 Ekim 2015 tarihine kadar tatil olan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yarın Irak ve Suriye tezkeresi için olağanüstü toplanacak. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) görüşmeleri yapılacak tezkereye 'evet' oyu verecek. Ayrıca yarın TBMM'de, Türkiye'yi seçime götürecek olan 63. Hükümet'te yer alan milletvekili olmayan bağımsız bakanlar da yemin edecek.

KILIÇDAROĞLU BAŞKANLIĞINDA TOPLANDILAR

Karar, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Ankara'daki MYK üyeleriyle akşam saatlerinde yaptığı toplantıda alındı. CHP kaynakları, CHP'nin tezkereye "evet" oyu kullanmasının gerekçesini ise, tezkerenin, geçen yıl gelen tezkereden farklı olarak, PKK'nın yanısıra IŞİD'le de mücadeleye yeşil ışık yakması olarak açıkladılar.

"ÇOK KANLI BİR DÖNEM YAŞANIYOR"

Türkiye'nin "çok kanlı bir dönem yaşamakta olduğunu", terörle mücadelenin büyük önem taşıdığını kaydeden CHP kaynakları, ayrıca yarın ele alınacak tezkerenin "IŞİD'le ciddi şekilde mücadele edileceğinin ilk işaretlerini verdiğini" kaydettiler.

AK PARTİ'Yİ ELEŞTİRMEYE DEVAM

Ancak CHP'nin aldığı "tezkereye evet" kararına rağmen, TBMM'de parti adına yapılacak konuşmada AK Parti hükümetlerinin bugüne kadar izledikleri dış politikaya yönelik sert eleştirilerini de sürdürme niyetinde olduğu öğrenildi.

TEZKERENİN İÇERİĞİ

Tezkere, 'Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerektiği takdirde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi ve aynı amaçlara yönelik olmak üzere yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunmasını' içeriyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir