• DOLAR 32.37
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2325.351
  • ...
Kilis'te saldırı: 1 asker hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye sınırında bulunan Kilis'te, IŞİD'in etkin olduğu bölgeden açıldığı belirtilen ateş sonucu 2 asker yaralandı.

Yaralanan askerlerden Şanlıurfa-Akçakale nüfusuna kayıtlı 21 yaşındaki Yusuf Beylem kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Yaralanan diğer askere ise ulaşılamadığı açıklandı.

Alınan bilgilere göre; Şehit Mehmet Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde, sınır devriyesi yapan askerlerin üzerine Suriye tarafından ateş açıldı. Açılan ateş sonucu 2 asker yaralandı. Yaralı askerlerden Şanlıurfa Akçakale nüfusuna kayıtlı 21 yaşındaki Yusuf Beylem’in kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği öğrenildi.

Yaralı diğer asker ile irtibatın kesildiği ve askerin son durumu hakkında bir bilgi sahibi olunmadığı ifade edildi.

Olayın hemen ardından IŞİD'in sınır ötesi hedefleri bölgede bulunan askerler tarafından yoğun ateş altına alındı.

Genelkurmay’dan saldırıyla ilgili açıklama yapıldı

Yapılan saldırı ile ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; Kilis'in sınır hattında bulunan Şehit Mehmet Hudut Karakoluna ateş açıldığı belirtilerek, saldırının 1 Eylül 2015 tarihinde saat 18.15 sıralarında yaşandığı belirtildi.

Saldırının, sınırın Suriye tarafında IŞİD kontrolündeki bölgeden yapıldığı belirtilen açıklamada, açılan ateş sonucunda 2 askerin ağır yaralandığı, yaralanan bir askerin ambulansla hastaneye kaldırıldığı ve hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği belirtildi.

Genelkurmay açıklamasında, bölgede yaralanan diğer askerin ise son durumu hakkında kesin bir bilgiye ulaşılamadığı belirtilerek, bu askerle irtibatın kesildiği, askeri bulmaya yönelik bölgede arama faaliyetinin ve operasyonların devam ettiği ifade edildi. (Osman Gülebak-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir