• DOLAR 32.333
  • EURO 35.167
  • ALTIN 2313.164
  • ...
SON DAKİKA
500 madenci grev başlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşçilerin üye olduğu Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ile işveren arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Şirketin Amasra'daki ocağında çalışan işçiler sabah işbaşı yapmadı. İşçiler, işletme sahasında idari bina önünde Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Hakkı Arslan ve şube başkanları ile bir araya geldi.

Bugüne kadar yaptıkları görüşmelerde işveren ile anlaşma sağlayamadıklarını söyleyen Ahmet Demirci, şöyle konuştu:

"Başta 2 asgari ücret olmak üzere anlaşamadığımız ek maddelerimiz var. Biz sendika genel merkez yönetimi olarak sizinle ilk günden itibaren birlik ve beraberlik içinde bu süreci tamamladık. Burada üretimden gelen gücümüzü kullanma kararımızı hayata geçiriyoruz. Bu anayasal bir haktır. Grevimiz hayırlı olsun. İnşallah bu süreç fazla uzamaz ve karşılıklı anlaşma ile şirketimizle memleketimiz, milletimiz için çalışmaya devam ederiz. Bizim taleplerimiz gayet makuldür. Grev kararı işverenle ilişkilerin kopartılması anlamına gelmez. Yine karşılıklı diyolog içerisinde görüşmeleri sürdürmeye hazırız."

İşçiler ve sendika yöneticileri daha sonra davul zurna eşliğinde çiftetelli oynayarak grev kararını kutladı. İşçiler, daha sonra işletme çıkışına kadar yürüyüp 'Bu işyerinde grev vardır' yazılı pankartı kapıya astı.

DHA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir