• DOLAR 32.382
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2326.088
  • ...
Hakkari'de çatışma: 1 Asker hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde bu gün sabah saatlerinde bir grup PKK’linin Tekeli Taburu üs bölgesine sızmaya çalışması üzerine asker ile arasında çıkan çatışmada bir asker hayatını kaybetti.

Çatışmanın ardından PKK'liler olay yerinden kaçarken, PKK’lileri yakalamaya yönelik bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Yaşanan olay ile ilgili olarak Genelkurmay'dan başkanlığından yapılan açıklamada; 2 Eylül 2015 tarihinde saat 07.05'de Hakkâri’nin Şemdinli ilçesi Tekeli yolu üzerinde yol araması yapan askerlere yönelik PKK’liler tarafından uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulduğu belirtildi.

Yaşanan saldırı sonrası askeri birliklerin derhal saldırıya karşılık verdiği belirtilen Genelkurmay açıklamada, çıkan çatışmada bir askerin hayatını kaybettiği, 2 askerin ise yaralandıkları belirtilerek, yaralıların helikopter ile hastaneye kaldırıldıkları belirtildi.

Bölgede başlatılan operasyonlar kapsamında bölgeye sevk edilen 2 F-16 uçağının, PKK’nin Doçka mevziileri imha ettiği belirtilen açıklamada, operasyonların devam ettiği belirtildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir