• DOLAR 32.403
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2325.07
  • ...
‘Kimse Yok Mu` derneğine operasyon
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kocaeli'de "Paralel Devlet Yapılanması"na finansman desteği sağladığı iddiasıyla 4 dernek bürosuna eş zamanlı operasyon yapıldı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, Kimse Yok mu Derneği Kocaeli Şubesi, Kocaeli Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (KASİAD) Gebze Şubesi, Gebze Sanayici ve İş Adamları Derneği (GESİAD) ve Ridaniye Derneği Gebze Şubesi bürolarında arama başlattı.

Polis, dernek binalarının çevresinde güvenlik önlemi alırken, KOM Şubesi ekipleri de derneklerdeki bilgisayar ve evrakları incelemeye aldı.

Arama yapılan derneklerin, "Paralel Devlet Yapılanması"na finansman desteği sağladıkları ileri sürüldü.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığından açıklama

HAMLE Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Y.U'nun, yönetim kurulu yedek üyesi M.H.T'nin ve Kimse Yok Mu Derneği Kocaeli Şubesi'nde sayman olarak görev yapan S.Ö'ün ofislerinde, Bank Asya Kocaeli Şubesi üzerinden FETÖ/PDY'ye ait olduğu tespit edilen ABD'de faaliyet gösteren birtakım kuruluşlara para aktardıkları ihbarları üzerine arama yapıldığı bildirildi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, talimat doğrultusunda, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince FETÖ/PDY'nin ildeki faaliyetleri hakkında BİMER'e yapılan ihbar, şikayet ve alınan müşteki müracaatları üzerine "anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarıyla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İhbarlarda adı geçen derneklerden HAMLE Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Y.U'nun, yönetim kurulu yedek üyesi M.H.T'nin ve Kimse yok Mu Derneği Kocaeli Şubesi'nde sayman olarak görev yapan S.Ö'nün Bank Asya Kocaeli Şubesi üzerinden anılan örgüte ait olduğu tespit edilen ve ABD'de faaliyet gösteren birtakım kuruluşlara para aktardıkları, anılan örgüte finans sağlayarak kuruluş amaçları dışında faaliyet gösterdikleri, FETÖ/PDY örgütüne müzahir dernekler, dershaneler ve özel okullar aracılığıyla himmet, bağış, zekat, kurban adı altında toplanan paraların, örgütün mali kaynaklarını en önemli kalemlerini oluşturduğu, ihbar ve münacatlarda adı geçen derneklerden GESİAD, Ridaneye, KASİAD ve Kimse Yok Mu dernekleri için arama kararı alınarak arama yapıldı, arama sonucunda gözaltı ve tutuklama işlemi olup olmayacağı değerlendirilecektir."

Çorum'da da operasyon

Çorum'da "Paralel Devlet Yapılanması"na finansman sağlandığı, Vergi Kanunu'na muhalefet edildiği iddiasıyla kent merkezi ve iki ilçedeki bazı özel okul ile dershanelerde arama yapılıyor.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Mali Şube ekipleri, kent merkezindeki bir dershane ve 3 özel okul ile Alaca ve Osmancık ilçelerindeki birer dershanede arama başlattı.

Polis, arama yapılan binaların çevresinde güvenlik önlemi aldı. KOM ekipleri de dershane ve özel okullardaki bilgisayar ve evrakları inceledi. KOM ekiplerinin yanı sıra Defterdarlık yetkililerinin de katıldığı aramalarda, okul ve dershanelerdeki belge ile bilgisayar kayıtlarındaki incelemeler sürüyor.

Arama yapılan dershane ve özel okullardan, "Paralel Devlet Yapılanması"na finansman sağlandığı, ayrıca Vergi Kanunu'na muhalefet edildiği iddia edildi.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir