• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Askerlerinde Bulunduğu Televideo Çetesi çökertildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başkent Ankara`da, gizli izleme aletleriyle yasa dışı takip yapıp görüntü kaydeden özel dedektiflik bürosuna dönük operasyonda 14 kişi gözaltına alındı. Emekli bir astsubayın sahibi olduğu dedektiflik firmasına dönük soruşturmada, istihbaratçıların kullandığı sahte kimlikler ile çok sayıda dinleme cihazları da çıktı.

BAYKAL’A ‘’KASETLİ KOMPLO’’ İDDİALARINI HATIRLATTI
Ankara Emniyeti Organize Suçlar ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü tarafından İstanbul, Kırıkkale, Tekirdağ ve Ankara’da eş zamanlı yapılan operasyonda; günlük hayatta kullanılabilecek her türlü eşyanın içine yerleştirilebilir kameraların bulunması, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a ‘’kasetli komplo’’ iddialarını hatırlattı. Eve, otomobile, çantaya ve günlük giyim eşyalarına monte edilebilir kameralar nedeniyle çökertilen şebekeye, telekulaktan esinlenerek ‘’Tele Video’’ adı verildi.

İSTİHBARATÇI BİNBAŞI GÖZALTINA ALINDI
Ankara`da müşterileri için gizli izleme cihazlarıyla takip ve çekim yapan “VİP Dedektiflik” adlı firmaya dönük operasyondan istihbaratçı binbaşı çıktı. Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Binbaşı Y.Ş. soruşturma kapsamında gözaltına alındı.


Polisin teknik takibine takılan Binbaşı Y.Ş. kişisel bilgileri şebekeye vermekle suçlanıyor. Y.Ş. ile birlikte emniyet, nüfus, tapu ve vergi dairesinden memurlar ile Ankara Ticaret Odası çalışanı da gözaltına alındı. Emekli bir astsubayın sahibi olduğu dedektiflik firmasına dönük soruşturmada, istihbaratçıların kullandığı sahte kimlikler ile çok sayıda dinleme cihazları çıktı.


Edinilen bilgilere göre; Başkent Ankara`da gizli izleme aletleriyle yasa dışı takip yapıp görüntü kaydeden, özel dedektiflik bürosuna dönük operasyonda 14 kişi gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi`ne bağlı Organize Suçlar Bürosu ekipleri, yaklaşık altı aydır devam eden mahkeme ve savcılık kararıyla yapılan takipte; dedektiflik bürosu görevlilerini, müşterileri için seçilen hedeflere dönük gizli izleme yapıp çekimler yaptığını belirledi.

İLGİNÇ BAĞLANTILAR ORTAYA ÇIKTI
Savcılığın talimatıyla VİP Dedektiflik adlı firmaya önceki gün düzenlenen operasyonda ilginç bağlantılar ortaya çıktı. Operasyonda firmanın sahibi emekli astsubay F.K. ile yardımcısı emekli astsubaylar K.S., emekli astsubay İ.G. gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Y.Ş. de bulunuyor.


Polisin, altı ay süren teknik takibine takılan Y.Ş., şebekeye bilgi vermekle suçlanıyor. Y.Ş.`nin dedektiflik bürosunun takip ettiği kişilere ait plaka, adres ve telefon gibi bilgileri şebekeye verdiği iddialar arasında.


Ayrıca, Kırıkkale KOM ekipleri, istihbaratçı binbaşı Y.Ş.`nin evinde arama yaptı. Silivri Trafik Tescil Şube Müdürlüğü`nde görevli polis memuru Ş.Ç. ve H.G., Çankaya Nüfus Müdürlüğü`nde memur A.S., ATO`da görevli H.A., Çankaya Tapu Müdürlüğü`nde görevli M.A.Ş., Vergi Dairesi`nde görevli A.P. de savcılık talimatıyla gözaltına alınanlar arasında yer aldı.

CİHAZLARI İŞ ADAMI B.T. SAĞLAMIŞ
Şüpheliler, haklarında takip ve tarassut yapılanlarla ilgili kişisel bilgileri şebekeye vermekle suçlanıyor. VİP telekulak soruşturmasında; şebekeye, yasa dışı dinleme, takip ve tarassut yapmak için kullanılan cihazları iş adamı B.T.`nin sağladığı belirlendi. B.T. de gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ş.Z.A.`nın evinde yapılan aramalarda ise teknik takip cihazları bulundu. Telekulak çetesinin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda polis, böcek olarak adlandırılan dinleme ve gizli kameralar gibi teknik cihazlar ile bazı kişilere dönük hazırlanmış materyallere de ulaştı.
Zanlıların, izlemeler sırasında edindikleri bilgileri, hem kendilerini tutan müşterilere hem de izledikleri karşı tarafa şantaj amaçlı kullandıkları belirlendi. Şantajın türüne göre tarife belirledikleri saptanan zanlıların, cinsel içerikli bilgiler için daha fazla para talep ettikleri öne sürüldü.

YASA DIŞI DİNLEME VE GÖZLEM YAPMIŞLAR
VİP Dedektiflik`in sahibi F.K.`nin ev ve iş yeri aramasında, iki ruhsatlı tabanca ile biri Glock marka iki ruhsatsız silah ele geçirildi. Aramalarda, iki pompalı tüfek ve istihbarat elemanlarına ait sahte kimlikler bulundu. Yasa dışı dinleme, takip ve tarassut, özel hayatın gizliliğini ihlal, verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma, görevi kötüye kullanma, örgüt kurma, yönetme ve örgüt adına faaliyette bulunmak suçları iddiasıyla gözaltına alınan 14 zanlı, emniyetteki sorgularının ardından bugün savcılığa çıkartıldı.


Şahıslarla birlikte ele geçen malzemeler ise şöyle: 4 adet kameralı elektrik prizi, 2 adet kameralı duvar saati, 26 adet kameralı anahtarlık, 2 adet kameralı tablo, 2 adet kameralı mp4 cihazı, 10 adet kameralı kalem, 2 adet kameralı tavan duman sensörü, 5 adet kameralı masa saati, 8 kameralı çakmak, 2 kameralı kol saati, 2 kameralı şapka, 1 kameralı kravat, 7 kameralı düğme, 1 kameralı para çantası, 3 sabit güvenlik kamerası, 1 gizli kamera düzeneği, 5 sinyal bozucu cihaz, 3 ses kayıt cihazı, 1 uçaksavar mermisi, 8 tabanca, 13 şarjör, 3 aydınlatma fişeği, bir çelik yelek, toplam 147 adet fişek, 1 adet el telsizi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir