• DOLAR 32.381
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.06
  • ...
HÜDA PAR`dan ittifak açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Sekreteri  Mehmet Yavuz, seçim çalışmaları ve gündemle ilgili Vahdet`e açıklamalarda bulundu. 1 Kasım`da yapılacak erken seçime bağımsız adaylarla değil parti çatısı altında girecek gibi hazırlıklarını sürdürdüklerini ve bütün il başkanlıklarına bu konuda resmi yazı gönderdiklerini açıklayan Yavuz, “Parti olarak seçime girme yeterliliğimiz var. YSK`ya seçimlerde parti olarak girmek için de dilekçemizi verdik. Bizim şu anki planımız seçimlere parti olarak girme yönünde. Hazırlıklarımızı bu yönde yapıyoruz. Adaylık müracaatlarımızı da alıyoruz” dedi.

İTTİFAKA KAPIMIZ AÇIK

Hazırlıklarının tüm hızla sürmesine rağmen parti olarak seçime gitmelerinde kesinleşmiş bir durumun söz konusu olmadığını da kaydedenYavuz, partilerinin ittifaka karşı bakış açıları hakkında ise şunları söyledi: “HÜDA- PAR olarak herhangi bir partiye ittifak teklifiyle gitmemiz şuan söz konusu değil. Ancak başka partilerden bize bu yönde bir teklif gelirse elbette kapılarımızı kapatmıyoruz, bizim kapımızı çalmak isteyen herhangi bir siyasi partiyle her şekilde görüşebiliriz.”

HALK AYNI KREDİYİ HDP`YE VERMEZ

Yavuz, Batı ve Doğu`da HDP`nin yürüttüğü iki yüzlü politikayı da eleştirdi. HDP`nin sadece seçimlere özel barışçıl yüzünü gösterdiğini kaydeden Yavuz, “Halkımız huzurun tesis edilmesi, barışın sağlanmasına yönelik kullanmış olduğu üsluptan dolayı HDP`ye  oy verdi. 7 Haziran seçimlerinden hemen sonra başta HDP Eş Genel Başkanları olmak üzere parti teşkilatlarındaki üst düzey yöneticilerden yapılan akıllara zarar açıklamalar geldi. Bununla birlikte bölgede oluşan çatışmalı ortamdan sonra elbette huzuru, sükuneti, istikrarı isteyen halkın, aynı krediyi kendilerine tanıyacağına inanmıyoruz” dedi.

Gazetevahdet

Bu haberler de ilginizi çekebilir