• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Cahiliyede Ve Medeniyyet`te Kadın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

iki cihan güneşinin henüz olmadığı İslam Nurunun aydınlanmadığı bir asırda açalım gözlerimizi... cahili bir devirdeyiz kadın olarak, bir araç gibi kullanılıyor, elden ele alınıp satılıyoruz. Tek hakkımız çocuk doğurmak. Kadın insanımıdır diye tartışmalar bile başlamış. Can diye karnımızda taşıdığımız yavrumuz kız olursa öz babası tarafından diri diri toprağa gömülür. Tam bir sapıklık içinde yaşarken zifiri bir karanlık içinde tüm hayatımızı değiştiren bir nur doğar karanlıkları yırtarcasına aydınlatır kainatı Allah`tan gelen emirleri bildirir yaşar yaşatır insanlığa. Toplumda hiçbir şeyken kadın, bir elmas, bir yakut, ve en değerli hazine gibi sarıp saklar baş tacı yapar İslam... Aradan yüzyıllar geçti bugün medeniyet adı altında, özgürlük adı altında daha büyük bir zulüm yapılıyor kadına. Önce soyup yavaş yavaş bir araç gibi kullanılıp yine kadın üzerinden ticaret yapılıyor. Sevgi, Aşk adı altında genç kızlar günde birinin kollarında bulurlar kendilerini. Kafirlere özenerek hergün biraz daha kısaltmış eteğini ve yoldurmuş yüzünü, çıplaklıkla yaşarken buna medeniyet deyip Anne ve babasını hiçe sayıp elindekinin kıymetini bilmeden ceviz kabuğunu bile doldurmayan sorunlardan dolayı bunalıma girmiş intihara bile kalkışıp hayatından olmuştur. Onları uyarmaya çalışanlar gözlerini bile kırpmadan zalimler tarafından kurşuna dizilmiş, zindanlara atılmış sürgün edilmişler. 20. yüzyılda yaşantıları sadece taklit olan genç kız kardeşlerime sesleniyorum: Şimdi cahiliyeden ne farkınız var? Uyanın artık üzerinizden oynanan oyunları görün, unuttuğunuz İslama sarılın sıkı sıkı, tek çare, tek kurtuluş İslamda. En büyük nimetiniz olan aklınızı kullanın, özgürlük dediğiniz şey çıplaklık, hayasızlık değil! Özgürlük aklını kullanıp doğru yolu bulmada. Kimliğinizde yazılı olan İslamı yaşayın artık, en büyük emanet olan Kur`an`ı Kerim`e sarılın, unutmayın tek yol tek kurtuluş İSLAM.

 

Nerede Kaldı Müslümanlığımız

Gaflet içinde yaşarken, boğazımıza kadar günahlara batmışken, hayasızlıkla fuhşiyatla içli dışlıyken nerede kaldı Müslümanlığımız? Nerede kaldı takvamız? İslam, Kur`an, sünnet diye ağlanmazken, yine cahiliye devrine dönmüşken, kadınlar yine mal gibi ama bu sefer özgürlük adı altında alınıp satılırken, çocuklarımız diri diri toprağa hemde cehaletin, imansızlığın, hayasızlığın toprağına gömülürken nerede kaldı Müslümanlığımız? En hayırlı ümmet olarak anılırken, çağdaşlık adı altında insanlar soyulurken nerede kaldı Müslümanlığımız? Nerede İslam yolunda can vermiş arslanlarımız? Nerede zindanları medreseye çeviren Yusuflarımız? Nerede Mus`ab`larımız, Selman`larımız, Bilal`larımız, Şeyh Ahmed Yasinlerimiz, Hüseyin`lerimiz? Ey! küfre boyun eğen zulmün altında yatan Müslümanlarımız neredesiniz Uyanma vakti gelmedi mi?

Sevda Alalma / Ağrı – Yaş: 19


Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir