• DOLAR 32.587
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2411.671
  • ...
Gaziantep`te Kur`an-ı Kerim yarışması ödül töreni düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye`ye sığınan Suriyeli sığınmacı öğrenciler arasında düzenlenen Kur`an-ı Kerim`i güzel okuma ve Hafızlık yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Şehitkâmil kültür ve kongre merkezinde düzenlenen ödül törenine Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, STK yetkilileri, Suriyeli âlimler, öğrenciler ve çok sayıda misafir katıldı.

Kur`an`ı kerim tilaveti ile başlayan ödül töreninde bir konuşma yapan Müftü Çelik, Kur`an`ın tüm insanlığı doğruya çağıran bir hidayet rehberi olduğunu söyledi.

İslam`ın eğitime büyük bir önem verdiğini belirten Çelik,  “Sizin en hayırlınız Kur`an`ı öğrenen ve öğretendir.” Hadis-i Şerifini hatırlatarak  “Vatan toprakları dışında bile Kur'an'a hizmet eden bu yavrularımızın büyük bir iş başardıklarını şahit oluyoruz.” dedi.

Kur`an`ın tüm insanlığı doğruya çağıran bir hidayet rehberi olduğunu belirten Çelik, “Kuran'ı bilen ve kendisine rehber edinen her insan, yaratılış amacını, Allah'ın hoşnutluğunu, rahmetini ve cennetini kazanmanın yolunu, Allah'ın yaratışındaki sırları, en güzel ahlakı ve daha birçok bilgiyi en doğru ve en eksiksiz şekliyle öğrenir.” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere sertifikaları ve çeşitli ödüller verildi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir