• DOLAR 32.603
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2492.019
  • ...
Zemheri Gülleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamd, âlemlerin Rabbi olan, ateşi güle çeviren, zindanı medresei Yusuf’iye’ye çeviren, vaadine sadık olan, olumsuzlukları olumlu hale getiren ve bizleri hiç beklemediğimiz an ve zamanlarda nimetlerini sunup mükâfatlandıran Allah’a, olsun. Selat ve selam, sabır abidesi, mekkenin cefakâr rehberi ve Müslümanların önderi Hz. Muhammed (s.a.v.) ‘in üzerine olsun. Selam, bela ve musibetlere sabredip Allah’a dayanan ve ümitvar olan Müslümanların üzerine olsun.

Çiçeklerin rengârenk açtığı, güllerin güzel kokusunu etrafa yaydığı, kuşların cıvıl cıvıl ötüştüğü ve doğanın yeşil örtüye büründüğü mevsim olan baharı geride bıraktık ve adını da geçen yaz ve mazi koyduk. İşte belkide bu maziyi zihnimizde hayal ettiğimiz şu soğuk kış ayında hayal ve ümitlerimizi gerçekleştiren Allah’a Hamd olsun.
Soğukta ısınmak bir başkaymış meğer. Zemheri ayında da güller açarmış meğer. Yeter ki ümitvar olalım. “Allah için zor bir şey yoktur. O ol der ve oluverir.”
Madem güller baharın habercisi ve nişanesidir, öyleyse gül ekmeğe devam. Elbet birgün yeşerecektir bu çorak topraklar. Zira çıkacak gül toprak altında kalmaz!

 

Güllerin güzelliği etrafına saçtığı güzel kokudan anlaşılır. Güller dalında ve bahçede güzeldir, doğada güzeldir, doğada güzeldir, güneş ile güzeldir! Güller saklanmaz, kırılmaz, koparılmaz.
Biliyoruz, kırmızıdan hoşlanmayan boğalar!’ da yok değil.
Evet gül ekmeye devam. Ekilen güllerin deste deste çıkması dileğiyle Allah’ emanet olun.

Gülü sevenin yüzü güler iken
Sevmeyene paye koca diken
Daha Özgürlüğün arefesindeyken
Tasalanma sen ümitvar iken
Sabret vakit henüz erken.

Ömer Aşkın / Bingöl – Yaş: 25

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir