• DOLAR 32.497
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2485.717
  • ...
İsrail `tatbikat` bahanesiyle Filistinlilerin evlerini boşalttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrail işgal ordusunun Batı Şeria'nın Kuzey Ağvar bölgesinde "tatbikat" gerekçesiyle Filistinlilere ait bazı evleri tahliye ettiği bildirildi.

"Malih ve Medarib Bedeviyye" bölgesi ileri gelenlerinden Arif Derağme, yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin, "İkamet ettikleri çadırların yakınlarında askeri tatbikat yapılacağı" gerekçesiyle, Ağvar'a bağlı Ra'su'l Ahmar bölgesinde 14 Filistinli aileyi evlerinden uzaklaştırdığını ifade etti. 

İsrail'in, "bugün başlayıp, 9 Eylül'e kadar haftanın 5 günü devam edecek" bir askeri tatbikata başlayacağını duyurduğunu aktaran Derağme, "Ra'su'l Ahmar sakinleri, askeri tatbikat gerekçesiyle yıl başından bu yana 12 defa evlerinden zorla çıkarıldı. Tatbikatlar sırasında ateşli ve ağır silahlar kullanılıyor" dedi.

Ürdün-Filistin sınırında yer alan Ağvar bölgesinde yaklaşık 10 bin Filistinli yaşıyor. İsrail, geçimini hayvancılık ve tarımla sağlayan bölge sakinlerinin, çadır ve barakalarda hayatlarını sürdürdüğü Ağvar'da bina yapımına izin vermiyor. İsrail ordusu, zaman zaman askeri tatbikat gerekçesiyle Batı Şeria'da evleri tahliye ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir