• DOLAR 32.568
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2487.984
  • ...
Bakanlıklardaki devir teslimler sessiz sedasız yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sessizce yapılan devir-teslim törenlerinden sonra eski bakanlar görevi devralan bakanlara başarı dileklerinde bulundu. HDP`li iki bakan ise “içinde bulunulan şartlar nedeniyle devir-teslim töreni yapmayacaklarını” açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun kurduğu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan geçici seçim hükümetinin yeni bakanları, dün görevlerini teslim aldı. Sessizce yapılan devir-teslim törenlerinden sonra eski bakanlar görevi devralan bakanlara başarı dileklerinde bulundu. HDP`li iki bakan ise “içinde bulunulan şartlar nedeniyle devir-teslim töreni yapmayacaklarını” açıkladı.

3 DÖNEMLİK BÜLENT ARINÇ, GÖREVİNİ TÜRKEŞ`E DEVRETTİ

Bülent Arınç, Başbakan Yardımcılığı görevini Tuğrul Türkeş`e devretti. Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun bakanlık teklifini kabul eden isimler arasında yer alan Tuğrul Türkeş, Geçici Bakanlar Kurulu`nda Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi. Bülent Arınç dün Çankaya Köşkü`ndeki devir teslim töreninde Başbakan Yardımcılığı görevini Türkeş`e devretti. Tören basına kapalı olarak gerçekleşti.

BBP ESKİ BAŞKANI YALÇIN TOPÇU, GÖREVİ DEVRALDI

Ömer Çelik, Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini Yalçın Topçu`ya devretti. Yalçın Topçu, Geçici Bakanlar Kurulu`nda Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine getirilmişti. Bakanlıkta düzenlenen devir teslim töreniyle Ömer Çelik, Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini Yalçın Topçu`ya devretti. Tören basına kapalı gerçekleşti.

GÜMRÜK BAKANLIĞI, MÜSTEŞARA TESLİM

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevine atanan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşcı, görevi Nurettin Canikli`den devraldı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı`ndan yapılan açıklamada, yeni kabinenin açıklanmasının ardından Gümrük ve Ticaret Bakanlığı`nda devir teslim töreni gerçekleştirildiği belirtildi. Bakanlık üst düzey bürokratlarının da yer aldığı törende kısa bir konuşma yapan Nurettin Canikli, görevi devrettiği Cenap Aşcı`nın yeni görevinde çok güzel hizmetlere imza atacağına inandığını belirterek, başarılar diledi. Canikli, Bakanlık personelinden helallik isterken, Bakanlık görevini devralan Cenap Aşcı da Canikli`ye verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Törenin sonunda halef selef bakanlar birbirlerine çiçek verdi ve başarılar diledi.

“YENİ BİR SORUMLULUK ALDIK”

Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun açıkladığı Geçici Bakanlar Kurulu`nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine getirilen Ahmet Erdem, görevini Faruk Çelik`ten devraldı. Bakanlıkta gerçekleştirilen devir-teslim töreninde konuşan Faruk Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yaptığı 4 yılda, çalışma hayatı açısından önemli icraatlara imza attıklarını belirtti. Bakanlık görevini devralan Ahmet Erdem de yıllardır çalıştığı bakanlıkta kendisine başka bir sorumluğun tevdi edildiğini belirterek, “Devletin devamlılığı esasında şahsım adına tevdi edilen bu görevi seçime kadar aynı duyarlılıkla sürdüreceğimi belirtmek isterim. Sayın Bakanımızla önemli icraatlara imza attık. Bana tevdi edilen bakanlık görevini büyük sorumluluk içerisinde yerine getireceğimi ifade etmek isterim” diye konuştu.

KUTBETTİN ARZU, BAKANLIĞI EKER`DEN DEVRALDI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevine atanan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, görevi Mehmet Mehdi Eker`den devraldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nda devir teslim töreni gerçekleştirildi. Yeni kabinenin açıklanmasının ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nda devir teslim töreni gerçekleştirildi. Basına kapalı yapılar devir-teslim töreninde seçim hükümetinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevine atanan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, görevi Mehmet Mehdi Eker`den devraldı. Bakanlık üst düzey bürokratlarının da yer aldığı törende konuşma yapan Mehdi Eker, görevi devrettiği Kutbettin Arzu`nun yeni görevinde güzel hizmetlere imza atacağına inandığını belirterek, başarılar diledi.

“YENİ BİR SORUMLULUK ALDIK”

Ali Babacan, Başbakan Yardımcılığı görevini Cevdet Yılmaz`a devretti. Kalkınma Bakanlığı görevini yürüten Cevdet Yılmaz, Geçici Bakanlar Kurulu`nda, Başbakan Yardımcılığı görevine getirilmişti. Hazine Müsteşarlığındaki devir teslim, basına kapalı gerçekleşti.

“Görevi beklemiyordum”

İçişleri Bakanı olan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, bir görevden başka bir göreve gittiğini, İçişleri Bakanlığı görevini beklemediğini söyledi.

İçişleri Bakanlığı`na atanan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok Ankara`ya gitmek için Atatürk Havalimanı`na geldi. Burada bir süre oturan Altınok, uçağa binmeden önce açıklama yaptı. Bunun bir bayrak yarışı olduğunu belirten Altınok, bir görevden başka bir göreve gittiğini dile getirdi.

Türkiye Cumhuriyeti devletine ve millete hizmet etmenin alanı ve sahası görev farklılığının olmadığını kaydeden Altınok, “Bize tevdi edilen, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın tevdi etmiş olduğu görevi bundan önceki görevlerimde olduğu gibi elimden geldiğince memleketimize milletimize üstün hizmet anlayışıyla yerine getirmeye gayret edeceğim. Allah yar ve yardımcımız olsun. Milletimizin yardımcısı olsun. İstanbul`da 20 ay boyunca bu güzel insanlara ve güzel şehre hizmet etmenin onurunu yaşadım. Onu bana Cenab-ı Hak bahşetti.” dedi.

“GÖREV BEKLENMEZ, TEVDİ EDİLİR”

“Böyle bir görevi bekliyor muydunuz?, Sürpriz oldu mu?” şeklindeki soru üzerine Altınok, “Beklemiyordum. Biz kamu görevlileri için görev beklenmez görev tevdi edilir. Şimdi böyle bir görevi büyüklerimiz tevdi etti. Şerefle elimizden geldiğinin en iyisini onların teveccühüne layık olma adına yapmaya gayret edeceğiz.” cevabını verdi.

ÖZTÜRK, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GÖREVİNİ ALTINOK`A DEVRETTİ

İçişleri Bakanlığı görevini Sebahattin Öztürk, Selami Altınok`a devretti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun bakanlık teklifini kabul eden isimler arasında yer alan Selami Altınok, Geçici Bakanlar Kurulu`nda İçişleri Bakanlığı görevine getirildi.

Öztürk, dün İçişleri Bakanlığı`ndaki devir teslim töreninde İçişleri Bakanlığı görevini Altınok`a devretti. Tören basına kapalı olarak gerçekleşti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir